Μικρή η αύξηση στις πωλήσεις βινυλίου, σε σχέση με τα περσινά μεγέθη

Μεταξύ των γυναικών, το νεότερο κοινό, αντιπροσωπεύει το 34% των πωλήσεων
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
21/07/2022

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Περισσότερα από 19 εκατομμύρια βινύλια πουλήθηκαν στην Αμερική, το πρώτο εξάμηνο, φέτος.

Οι πωλήσεις δίσκων βινυλίου αυξήθηκαν στα 19,4 εκατομμύρια για τους πρώτους έξι μήνες του 2022, σύμφωνα με έκθεση της Luminate Data. Αυτό το ποσοστό αντιπροσωπεύει λίγο περισσότερο από το 53% του συνόλου των 36,5 εκατομμυρίων πωλήσεων φυσικών άλμπουμ στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής φέτος.

Η μικρή αύξηση (από 19,2 εκατομμύρια την ίδια περίοδο πέρυσι) υποδηλώνει επιβράδυνση της ταχείας ανάπτυξης 51% που καταγράφηκε σε ολόκληρο το 2021.

Ας σημειωθεί ότι στην διάρκεια της πανδημίας οι πωλήσεις βινυλίου αυξήθηκαν κατά 27%.

Οι πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους έχουν αποκλίνει από τις υπάρχουσες εκδόσεις καταλόγων και προς τις νεότερες εκδόσεις. Το πρώην μέλος των One Direction, Harry Styles, έσπασε το ρεκόρ της σύγχρονης εποχής για τις πωλήσεις φυσικών άλμπουμ της πρώτης εβδομάδας με 183.000 αντίτυπα του τρίτου στούντιο άλμπουμ του, Harry's House, τον Μάιο.

Η έκθεση αποκαλύπτει επίσης διακριτές δημογραφικές τάσεις. Μεταξύ των γυναικών, το νεότερο κοινό Gen Z αντιπροσωπεύει το 34% των πωλήσεων, ενώ οι παλαιότερες γενιές Millennial και Gen X τείνουν να κάνουν το μεγαλύτερο μέρος των αγορών από την πλευρά των ανδρών, με 31% η κάθε μία.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!