«Μια προσευχή για την Ελλάδα» από το Σταμάτη Σπανουδάκη

(PHOTOS) Ελλάδα, Ιστορία, Βυζάντιο, Ορθοδοξία, ήρωες & σύμβολα του χθες και του σήμερα, έσμιξαν στους ήχους της μουσικο-ενορχηστρωτικής παλέτας του συνθέτη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το κατάμεστο από 4.500 θεατές Ωδείο Ηρώδου Αττικού χρωμάτισε με τις μοναδικές μελωδίες του ο Σταμάτης Σπανουδάκης στη μεγάλη συναυλία με τίτλο «Μια προσευχή για την Ελλάδα», που έδωσε το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016.

Στη συναυλία παρουσιάστηκαν, ανάμεσα σε άλλα, αναγνωρισμένα κομμάτια του Σταμάτη Σπανουδάκη με πηγή έμπνευσης τη χριστιανική πίστη του, όπως τα «Κύριε των δυνάμεων», «Ω γλυκύ μου έαρ», «Άγγελοι μετά ποιμένων», «Δέσποινα» και «Αγγέλων δάκρυ», τα μοναδικά κινηματογραφικά μουσικά θέματα «Πέτρινα χρόνια», «Νύφες» και «Όλα είναι δρόμος», αλλά και τα «Θα ‘ρθεις σαν αστραπή», «Ζει και βασιλεύει», «Για τη Σμύρνη», «Μαύρος καβαλλάρης» και «Δρόμος της άνοιξης».

«Έχετε ακούσει που λένε οι ορθολογιστές ότι η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα. Ψέματα… Μόνο στον αιώνα μας και μόνο στην εποχή μας έχει δυο Αγίους, τον Παΐσιο και τον Πορφύριο. Άντε άλλη χώρα να «παράξει»... Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι η ευλογία του Θεού ακόμη δεν έχει φύγει από πάνω μας, οπότε όσο πιο πολύ το ζητάμε, τόσο πιο πολύ έρχεται...» τόνισε σε παρέμβασή του ο γνωστός δημιουργός.

Στη συναυλία συμμετείχαν:

Κατερίνα Νιτσοπούλου (Άνεμος): Τραγούδι
Γιώργος και Κωνσταντίνος Μπιλάλης: Πρωτοψάλτες
Θανάσης Βασιλόπουλος: Κλαρίνο
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: Βιολί
Γιώργος Κοντοβάς: Πιάνο - Πλήκτρα
Δημήτρης Κοτταρίδης: Τσέλο
Κώστας Χατζόπουλος: Κιθάρες
Νίκος Χατζόπουλος: Κοντραμπάσο
Πάνος Κατσικιώτης: Κρουστά
Στέφανος Λαρεντζάκης: Τυμπάνια

Ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο»
Μικτή Χορωδία «Μελωδοί» (Διεύθυνση - Διδασκαλία: Γιώργος Ζιάκας)
Και η Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου

Μέρος των καθαρών εσόδων από τη συναυλία δόθηκαν στο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Νικόλαος». Σκοπός του Συλλόγου είναι να στηρίζει τα άτομα με αυτισμό, και ιδίως εκείνα που έχουν ανάγκη ολοκληρωτικής προστασίας (περισσότερα στο autistika.gr).

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!