Με δισκάρα επιστρέφουν οι Metallica

To καινούργιο studio album της θρυλικής metal μπάντας κυκλοφορεί σε διπλό βινύλιο, cd και κασέτα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
03/06/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«72 Seasons»

Επτά χρόνια μετά το τελευταίο ολοκληρωμένο album τους, το «Hardwired… To self destruct» και μετά από ποικίλες κυκλοφορίες ζωντανά ηχογραφημένων δίσκων, η θρυλική thrash metal μπάντα των Metallica επέστρεψε πριν από λίγες μέρες, παρουσιάζοντας το ενδέκατο studio album με τίτλο «72 seasons».

Oι Metallica αποτελούνται σήμερα από τους:

James Hetfield: Guitar & Vocals
Lars Ulrich: Drums
Kirk Hammett: Guitars
Robert Trujillo: Bass

02.Metallica

Το album ηχογραφήθηκε από τον Μάρτη του 2021 μέχρι τον Νοέμβρη του 2022 έχει συνολική διάρκεια 77 λεπτά, είναι σε παραγωγή των Greg Fidelman, James Hetfield και Lars Ulrich και κυκλοφορεί από την Blackened Recordings σε διπλό δίσκο βινυλίου, μονό cd και μονή κασέτα (σε διάφορες παραλλαγές ανά τον κόσμο).

Τα τραγούδια του album

1) 72 Seasons (Hetfield – Ulrich – Hammett)
2) Shadows follow (Hetfield – Ulrich)
3) Screaming suicide (Hetfield – Ulrich – Trujillo)
4) Sleepwalk my life away (Hetfield – Ulrich – Trujillo)
5) You must burn! (Hetfield – Ulrich – Trujillo)
6) Lux Æterna (Hetfield – Ulrich)
7) Crown of barbed wire (Hetfield – Ulrich – Hammett)
8) Chasing light (Hetfield – Ulrich – Hammett)
9) If darkness had a son (Hetfield – Ulrich – Hammett)
10) Too far gone? (Hetfield – Ulrich)
11) Room of mirrors (Hetfield – Ulrich)
12) Inamorata (Hetfield – Ulrich)

Ο James Hetfield δήλωσε σχετικά με τον τίτλο:

«Είναι τα 18 πρώτα χρόνια της ζωής μας υπό τη μορφή των αληθινών, ή όχι, εαυτών μας… To concept επικεντρώνεται στο πώς μας έλεγαν οι γονείς μας ποιοί είμαστε και ποιοι είμαστε ή γινόμαστε τελικά. Θεωρώ πως το πιο ενδιαφέρον μέρος αυτής της συζήτησης είναι η μελέτη του πως διατηρούνται κάποια θεμελιώδη πιστεύω μας μέχρι και σήμερα, καθώς και πώς επηρεάζεται η αντίληψή του κόσμου που έχουμε στο παρόν».


Η πρώτη ακρόαση του δίσκου, με «ταξίδεψε» πολλά χρόνια πίσω, στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’80, στα εφηβικά μου χρόνια δηλαδή, όταν οι Metallica μαζί με τους Deep Purple, Scorpions, Black Sabbath, Iron Maiden, Ozzy Osbourne, AC/DC, Rainbow, Judas Priest, Helloween και άλλους είχαν σταθερή θέση στις προτιμήσεις μου, αφήνοντας μια σημαντική «προίκα» από βινύλια και cd, που διατηρούνται μέχρι σήμερα στη συλλογή μου. Και συνυπάρχοντας πάντα, αρμονικά με όλους τους «δικούς» μας για τους οποίους έχετε την ευκαιρία να διαβάζετε και να ακούτε καθημερινά στο Ogdoo.gr.

Έχοντας ακούσει λοιπόν όλο το studio υλικό τους, το νέο album των Metallica και ειδικά το ομώνυμο, εναρκτήριο κομμάτι, μου θύμισε, τηρουμένων των αναλογιών πάντα, την πρώτη χρυσή δεκαετία και τους πρώτους πέντε δίσκους τους που κυκλοφόρησαν εκείνη την εποχή, με τρεις από τους τέσσερις μουσικούς (εκτός του Robert Trujillo), παρόντες σε εκείνο το σχήμα. Θυμίζω: «Κill ‘em all», «Ride the lightning», «Master of puppets», «… And justice for all» και το περίφημο, δεκαέξι φορές πλατινένιο, διπλό album που φέρει σαν τίτλο το όνομά τους ή αλλιώς «The black album»…

Αυτός είναι και ο λόγος που στον τίτλο του παρόντος πονήματος χαρακτηρίζω το «72 Seasons» ως «δισκάρα» και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να προσθέσω κάτι περισσότερο, αφού, ούτως ή άλλως, ο δίσκος είναι διαθέσιμος στο YouTube και μπορείτε να τον ακούσετε, όσοι ενδιαφέρεστε…

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!