Μάριος Τόκας - Μια μουσική παράσταση με τα τραγούδια του

Ένα μουσικό αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα γεμάτο μνήμες, νοσταλγία, αρώματα, με εικόνες της Κύπρου και της Ελλάδας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η πετυχημένη μουσική παράσταση με τίτλο «Σ' αναζητώ», ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του Μάριου Τόκα και την αγάπη του για «τη δική του την πατρίδα, που έχει μοιραστεί στα δυο», μετά τις 2 μεγάλες sold out συναυλίες στο κατάμεστο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, έρχεται για μια ακόμα ξεχωριστή βραδιά, τη Δευτέρα 4 & την Τρίτη 5 Απριλίου 2016, στο Θέατρο Badminton.

Στην παράσταση συμμετέχουν ο Γιώργος Νταλάρας, ο Δημήτρης Μπάσης, η Γιώτα Νέγκα, ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Δήμητρα Σταθοπούλου με τη συνοδεία δεκαμελούς λαϊκής ορχήστρας που διευθύνει ο μαέστρος Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και τη σύνθεση του προγράμματος έχει αναλάβει ο παραγωγός και μελετητής της ελληνικής μουσικής Ηλίας Μπενέτος, ενώ τα κείμενα είναι του συγγραφέα και δημοσιογράφου Μηνά Βιντιάδη.

Οκτώ χρόνια χωρίς το Μάριο Τόκα

Ένα μουσικό αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα, γεμάτο μνήμες, νοσταλγία, αρώματα, με εικόνες της Κύπρου και της Ελλάδας, με τραγούδια της παρέας, του αγώνα, του έρωτα, της ψυχής, σταθμοί στο μουσικό γίγνεσθαι, όπως «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη», «Η εθνική μας μοναξιά», «Λαδάδικα», «Μια στάση εδώ», «Εξαρτάται», «Θάλασσες», «Σαν τρελό φορτηγό», «Δίδυμα φεγγάρια», «Αννούλα του χιονιά», αλλά και «Η Δική μου πατρίδα», «Πενταδάκτυλος», τραγούδια - μηνύματα ελπίδας για την επανένωση του νησιού με μια βιώσιμη λύση, μελωδίες που τιμούν τη συμπλήρωση των 60 χρόνων του αγώνα των Ελληνοκυπρίων εναντίον της Βρετανικής κυριαρχίας.

Στην παράσταση, την οποία έχουν επιμεληθεί στενοί συνεργάτες του μουσικοσυνθέτη Μάριου Τόκα, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, «ζωντανεύει» το έργο και η προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι, καθώς και η αξιομνημόνευτη προσωπικότητά του, επιχειρώντας να θυμίσει στο κοινό τη σύντομη, αλλά λαμπρή πορεία του. Σε μια περίοδο που η κοινωνία έχει ανάγκη από ανάταση ψυχής, τα τραγούδια του Μάριου Τόκα μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και δύναμης.

Θέατρο Badminton
Δευτέρα 4 & Τρίτη 5 Απριλίου 2016
Ώρα έναρξης: 20.30
Εισιτήρια από 10€
Προπώληση: abcd.gr, viva.gr, Καταστήματα Public, Ταμεία θεάτρου Badminton
afisa50x70 v2 new sponsors

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!