Μανώλης Μητσιάς και «Συγγνώμη Πόλη μου» στη συναυλία της Μητρόπολης Πατρών

Μαζί και οι συντελεστές του έργου Μανώλης Καρπάθιος, Κώστας Μπαλαχούτης και Γρηγόρης Νταραβανόγλου.
Μανώλης Μητσιάς και «Συγγνώμη Πόλη μου» στη συναυλία της Μητρόπολης Πατρών Φωτογραφία: Ιωάννα Μπρατσολιά
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
20/09/2020
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το δισκογραφικό έργο «Συγγνώμη Πόλη μου» έχει γνωρίσει θερμή υποδοχή από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του.

Ο Μανώλης Μητσιάς ερμηνεύει δημιουργίες σε μουσική του Μανώλη Καρπάθιου και στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη που εμπνέονται απ’ το μεγαλείο και τη μοναδικότητα της Κωνσταντινούπολης.

Στο κύκλο αυτό τραγουδιών συμμετέχει ο Πρωτοψάλτης και Χοράρχης διεθνούς φήμης, Γρηγόρης Νταραβάνογλου, ο οποίος και συνερμηνεύει με τον Μητσιά και το ομότιτλο τραγούδι, η πολύ καλή ερμηνεύτρια Μαρίνα Μανωλάκου και στα αφηγηματικά μέρη ο εξαίρετος ηθοποιός και σκηνοθέτης Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Την έκδοση χαιρετίζει με σημείωμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος. 

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 στις 8 το βράδυ η Ιερά Μητρόπολη Πατρών προγραμματίζει να φιλοξενηθεί στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Απόλλωνα στην Περιβόλα, μουσική παράσταση με τίτλο, αυτόν του δίσκου, δηλαδή «Συγγνώμη Πόλη μου».

Ο Μανώλης Καρπάθιος θα παίξει κανονάκι και θα διευθύνει μια ορχήστρα πηγαίων μουσικών, ο Κώστας Μπαλαχούτης θα παρουσιάσει τα αφηγηματικά μέρη του άλμπουμ ενώ το παρών θα δώσει και ο Νταραβάνογλου. Φυσικά τα τραγούδια θα ερμηνεύσει ο σπουδαίος Μανώλης Μητσιάς.
tvcsuzcqki5f63814d8e8e0
Η εκδήλωση η οποία τελείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι αφιερωμένη στη Μικρασία και στην Κωνσταντινούπολη. Αφορμή για τη διοργάνωσή της όπως είπε και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος είναι τα Σεπτεμβριανά του 1955 στην Κωνσταντινούπολη αλλά και τα πρόσφατα γεγονότα όπως η μετατροπή με απόφαση του Ερντογάν σε τζαμί της Αγιά Σοφιάς και της Μονής της Χώρας που υπήρξε ελληνικό χριστιανικό μοναστήρι στην Κωνσταντινούπολη και είχε μετατραπεί από τους Οθωμανούς σε τζαμί κατά το 16ο αιώνα.

Λόγω της πανδημίας και των υγειονομικών μέτρων, υπάρχει το ενδεχόμενο περιορισμού της εισόδου θεατών (θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση γι’ αυτό).

Πάντως τη συναυλία που έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα για τη στήριξη των δομών της Μητρόπολης Πατρών όπως ο «Άρτος Αγάπης», θα μεταδώσει ο τηλεοπτικός σταθμός της Μητρόπολης, Λύχνος.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!