Λεμπέσης & Αυγουστάκη στη Νέα Ιωνία με μια «ειδική» αφιέρωση

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ στην αυλή της Ρεμπετοταβέρνας «Κουτουρού»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
07/09/2022
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
«Της Σμύρνης τα παράπονα, της Πόλης τα μεράκια»

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ ο Γιάννης Λεμπέσης, η Αμαλία Αυγουστάκη και η ορχήστρα του τραγουδοποιού Λαϊκή Στράτα (Νίκος Στεφανάκης - μπουζούκι, Πορφύρης Κονάς - ακορντεόν, Χρήστος Χάρης - κλαρίνο, Θοδωρής Κυδωνιεύς - κιθάρα) θα βρεθούν στο προαύλιο χώρο της Ρεμπετοταβέρνας «Κουτουρού».

Εκεί θα ξετυλίξουν την μουσική παράστασή τους «Της Σμύρνης τα παράπονα, της Πόλης τα μεράκια» η οποία περιλαμβάνει αρτεσιανούς θησαυρούς της μουσικοποιητικής μας λαλιάς που τραγούδησαν και τραγουδούν γενιές και γενιές Ελλήνων. Και μαζί βέβαια τραγούδια του Λεμπέση που χρόνο με το χρόνο κερδίζουν όλο και περισσότερες καρδιές.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Γιάννη Λεμπέση μας είπε:

«Όταν τραγουδάω σε αυτές τις πανέμορφες και ακόμα ανθρώπινες προσφυγικές γειτονιές νιώθω ότι τα τραγούδια μας αγγίζουν καρδιές και αισθήματα και όχι ένστικτα. Ειδικά με την Νέα Ιωνία είμαι δεμένος συναισθηματικά γιατί εκεί έμενε ένας αδελφικός φίλος ποιητής και συγγραφέας ο Μάκης Τσέλιος. Δυστυχώς βιάστηκε να μετακομίσει στη γειτονιά των αγγέλων πριν από ένα μήνα. Πιστεύω ότι εκεί που είναι θα ακούσει το Σάββατο τα αγαπημένα του τραγούδια.

Ήταν Νοέμβριος του μακρινού 1986 όταν εγώ μόλις είχα κυκλοφορήσει το πρώτο μου δίσκο με τίτλο «Σας μιλάω σοβαρά» και ο Μάκης το πανέμορφο και λατρεμένο μου -όπως και πολλών άλλων ακόμη- βιβλίο του «Στις γειτονιές του Στέλιου» που αναφέρεται στις γειτονιές που έκανε τα πρώτα του βήματα ο αείμνηστος Στέλιος Καζαντζίδης.
Μέχρι τότε δεν γνωριζόμασταν. Άκουσε στη Σοφία Μιχαλίτση στο Δεύτερο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ την παρουσίαση του δίσκου, βρήκε το τηλέφωνό μου, με πήρε να με συγχαρεί και μου ζήτησε να παίξω με την ορχήστρα μου Λαϊκή Στράτα στην παρουσίαση του βιβλίου του που θα γινόταν στο Δημοτικό θέατρο της Νέας Ιωνίας με ομιλητή τον «πρόεδρο» Λευτέρη Παπάδόπουλο.

Η παρουσίαση είχε μεγάλη επιτυχία. Παίξαμε τραγούδια που έχει τραγουδήσει ο Στέλιος αλλά και δικά μου. Θυμάμαι πόσο μεγάλη χαρά πήρα όταν ο Λευτέρης Παπαδόπουλος μου μίλησε πολύ κολακευτικά για το τραγούδι μου «Άνθρωποι και ανθρωπάκια» που πριν από λίγο -τότε- είχα παίξει. Με την ίδια θέρμη μου μίλησε και ο Λευτέρης Χαψιάδης που ήταν παρών στη εκδήλωση.

Με μεγάλο σεβασμό στη μνήμη του Μάκη Τσέλιου θα του αφιερώσω όλα τα τραγούδια που τόσο αγαπούσε το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στη Νέα Ιωνία».

Ρεμπετοταβέρνα «Κουτουρού».
Δέρκων 18 και Πισσιδίας, Νέα Ιωνία (κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό)
Τηλ: 2102773495 & 6979551081
leneay

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!