Κυκλοφορεί η ιστορική συναυλία των Rolling Stones στο Ρίο μπροστά σε 1,5 εκατομμύριο κόσμο

Οι Stones μπροστά στο πολυπληθέστερο κοινό σε μια ιστορική στιγμή στην ιστορία του rock 'n' roll.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
10/05/2021

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μία από τις μεγαλύτερες ελεύθερες συναυλίες στην ιστορία, η θρυλική παράσταση των ROLLING STONES στην περίφημη παραλία Κοπακαμπάνα στο Ρίο ντε Τζανέιρο στις 8 Φεβρουαρίου 2006 σε μια ιστορική εκδήλωση που την παρακολούθησαν 1.500.000 θεατές! Οι Stones μπροστά στο πολυπληθέστερο κοινό σε μια ιστορική στιγμή στην ιστορία του rock 'n' roll.
The Rolling Stones A Bigger Bang Live On Copacabana Beach 1
Τώρα, η εταιρία των ROLLING STONES και το Mercury Studios θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά αυτή ολόκληρη την ταινία της συναυλίας. Το "A Bigger Bang: Live On Copacabana Beach" θα είναι διαθέσιμο στις 9 Ιουλίου 2021 σε πολλές μορφές, όπως DVD + 2CD, SD BD + 2CD, 2DVD + 2CD Deluxe, 3LP (σε μπλε, κίτρινο και πράσινο βινύλιο), Το 3LP πιέστηκε αποκλειστικά για Sound Of Vinyl και ψηφιακό.
vinyl copacabana
Επιπλέον, το Mercury Studios θα κυκλοφορήσει μια πρώτη γεύση αυτού του σετ με ένα ψηφιακό EP πέντε τραγουδιών - στις 28 Μαΐου. Αυτό θα περιλαμβάνει το "Sympathy For The Devil", "Wild Horses", "You Got Me Rocking", "Happy" και "Rough Justice" . Όλα τα τραγούδια είναι από την παράσταση Copacabana Beach, με εξαίρεση το "Rough Justice", το οποίο προέρχεται από το βίντεο συναυλιών του Σολτ Λέικ Σίτι του 2005 που διατίθεται στην Deluxe Edition.

Τέλος, τα Mercury Studios θα παρουσιάσουν τους ROLLING STONES στα "Rain Fall Down (Live On Copacabana Beach) / Rough Justice (Live In Salt Lake City)" – σε ένα δίσκο 10 ιντσών περιορισμένης έκδοσης που θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην Record Store Day Drops στις 12 Ιουνίου.

The Rolling Stones - A Bigger Bang Live On Copacabana Beach (Trailer)

Ακριβώς από τις πρώτες στιγμές της ταινίας, όταν οι THE ROLLING STONES διασχίζουν τη δική τους χτισμένη γέφυρα που οδηγεί από το Copacabana Palace Hotel στο χώρο της συναυλίας, υπάρχει μια ηλεκτρική ενέργεια μεταξύ της μπάντας και των 1,5 εκατομμυρίων ατόμων που παρευρίσκονται. Οι εναέριες λήψεις μεταδίδουν την τεράστια έκταση του πλήθους, που βιντεοσκοπούμ όχι μόνο από την παραλία, αλλά και από βάρκες αγκυροβολημένες στην άκρη του νερού.
The Rolling Stones Copacabana 2
Καθώς οι Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood και Charlie Watts παίζουν την μία μετά την άλλη τις επιτυχίες τους το πλήθος σε έξαλλη κατάσταση κυματίζοντας βραζιλιάνικες και βρετανικές σημαίες την ώρα του τροπικού βραδινού ηλιοβασιλέματος. Ήταν πραγματικά το αποκορύφωμα αυτής της περιοδείας, η οποία υποστήριξε το άλμπουμ της μπάντας "Bigger Bang" του 2005.
The Rolling Stones A Bigger Bang Live On Copacabana Beach 1
Τέσσερα τραγούδια που δεν ήταν στην αρχική κυκλοφορία DVD του 2007 του "The Biggest Bang" προβάλλονται για πρώτη φορά στο "A Bigger Bang": "Tumbling Dice", "Oh No, Not You Again", "This Place Is Empty" και “Sympathy For The Devil”. Αυτή η συναυλία παρουσιάζει με εξαιρετικό τρόπο αυτό το εντυπωσιακό σετ δύο ωρών, το οποίο περιλαμβάνει όλο το φάσμα της καριέρας των THE ROLLING STONES: "It's Only Rock 'N' Roll (But I Like It)", "Brown Sugar", "Start Me Up" και "Satisfaction"και " Wild Horses" μαζί με καινούργια τότε κομμάτια όπως τα "Rain Fall Down"," This Place Is Empty"και" Rough Justice" από το "Bigger Bang". Το setlist διαθέτει επίσης μια διασκευή του τραγουδιού του Ray Charles's "Night Time Is The Right Time".

"Το Ρίο πήρε την μερίδα του λέοντος στα μεγαλύτερα σόου στον κόσμο που παίξαμε", δήλωσε ο Keith Richards.

«Ήταν καταπληκτικό», δηλώνει ο Mick Jagger. "Ήταν ένα πολύ καλό ακροατήριο. Ξέρουν πώς να διασκεδάζουν σε αυτές τις περιπτώσεις"

Η έκδοση Deluxe 2DVD + 2CD είναι συσκευασμένη σε βιβλίο 12 σελίδων 12 x 12, με τη συναυλία Copacabana σε DVD και 2CD, μαζί με ένα αποκλειστικό DVD μπόνους, συμπεριλαμβανομένης μιας συναυλίας του Νοεμβρίου 2005 στη Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα, επίσης από την περιοδεία "Bigger Bang”.
RS COPACABANA CDDVD
Track listing:

Rio

01. Jumpin' Jack Flash
02. It's Only Rock 'N' Roll (But I Like It)
03. You Got Me Rocking
04. Tumbling Dice
05. Oh No, Not You Again
06. Wild Horses
07. Rain Fall Down
08. Midnight Rambler
09. Night Time Is The Right Time
10. This Place Is Empty
11. Happy
12. Miss You
13. Rough Justice
14. Get Off My Cloud
15. Honky Tonk Women
16. Sympathy For The Devil
17. Start Me Up
18. Brown Sugar
19. You Can't Always Get What You Want
20. (I Can't Get No) Satisfaction

Salt Lake City (Bonus Show – Deluxe Versions Only)

01. Start Me Up
02. You Got Me Rocking
03. She's So Cold
04. Tumbling Dice
05. Rain Fall Down
06. It's Only Rock 'N' Roll (But I Like It)
07. Wild Horses
08. All Down The Line
09. Night Time Is The Right Time
10. Slipping Away
11. Infamy
12. Miss You
13. Rough Justice
14. Get Off Of My Cloud
15. Honky Tonk Women
16. Sympathy For The Devil
17. Brown Sugar
18. Jumpin' Jack Flash
19. You Can't Always Get What You Want
20. (I Can't Get No) Satisfaction

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!