«Κωνσταντινούπολη, η Πατρίδα μου» με τον Γρηγόρη Νταραβάνογλου

Παράσταση για τραγουδιστή, αφηγητή & μουσικούς με θέμα τον μουσικό χάρτη της Κωνσταντινούπολης μέσα από τα βιώματα του Κωνσταντινουπολίτη καλλιτέχνη Γρηγόρη Νταραβάνογλου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου, γέννημα θρέμμα της Πόλης, έζησε την ατμόσφαιρα των μεΐχανέδων, των εστιατορίων υψηλής πολιτιστικής προσφοράς όπου τραγουδιόταν τα fasil δηλ παρτίδες τραγουδιών πάνω στους βυζαντινούς ήχους και τα αραβοπερσικά μακάμια. Παράλληλα επτάχρονο παιδάκι μέσα στον Πατριαρχικό ναό ρουφούσε τα ακούσματα από τους Ρωμηούς μουσικούς. Όλα του τα βιώματα παραπέμπουν στο Γαλατά, στο Φανάρι, στο Πέραν, στα Θαραπειά στις γειτονιές των Ρωμηών που συνυπήρχαν ειρηνικά οι Έλληνες με τις άλλες εθνότητες.

Παραδοσιακά τραγούδια της Πόλης, του Βοσπόρου, της Προποντίδας, μαζί με τραγούδια του Zeki Muren της δεκαετίας του 60, αλλά και τέσσερα καινούρια τραγούδια σε στίχους Κώστα Μπαλαχούτη και μουσική του Μανώλη Καρπάθιου επηρεασμένα από την μυστηριώδη ατμόσφαιρα της Κωνσταντινούπολης, περιμένουν το κοινό των Αθηνών. Μια σύνθεση ήχων, λόγου, και εικόνων αρμοσμένα με την κοσμοπολίτικη αισθαντική φωνή του Γρηγόρη Νταραβάνογλου.

Για δύο μοναδικές εμφανίσεις στη μουσική σκηνή Σφίγγα στις 2 και 9 Μαρτίου, θα ξεδιπλωθούν μουσικές ανατολίτικες, αφηγήσεις και εικόνες από τη Βοσπορίτισσα Πόλη.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος έχει ο συγγραφέας και διευθυντής του ogdoo.gr Κώστας Μπαλαχούτης, την σκηνοθεσία της παράστασης ο Κώστας Μπασογιάννης και την επιμέλεια ορχήστρας ο Μανώλης Καρπάθιος.

Μουσική Σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής (Πεζόδρομος Κιάφας 13)
Τηλέφωνα: 211-4096149 & 6987-844845
ntaravngh.jpg

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!