«Κλεμμένες» μαντινάδες στο νέο τραγούδι του Αντύπα

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Τουλάχιστον γι’ αυτό κατηγορούν τον καταξιωμένο στιχουργό Σπύρο Γιατρά.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Σπύρος Γιατράς είναι καταξιωμένος στιχουργός με μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες.

Στην εκπομπή που έκανε ο Tonis Sfinos στο Mega, συμμετείχε και ο Αντύπας, ο οποίος παρουσίασε το νέο του τραγούδι.

Τίτλος του «Αίμα μου» σε στίχους Σπύρου Γιατρά και μουσική του ερμηνευτή.

Και αμέσως ξεκίνησαν έντονες αντιδράσεις με… έδρα την Κρήτη.

Ο στιχουργός κατηγορείται ότι οι στίχοι του τραγουδιού, δεν είναι τίποτε άλλο παρά συρραφή γνωστών μαντινάδων του του Μιχάλη Αλεφαντινού και όχι μόνο.

Ο Σπύρος Γιατράς παραδέχτηκε στα social media πως γνώριζε μαντινάδες απ’ τη γιαγιά του, αλλά δεν ήξερε πως οι συγκεκριμένες είναι του Αλεφαντινού.
giatras
Βέβαια ο Νικόλας Αλεφαντινός του απάντησε με τη σειρά του με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

Όσα κι αν κλέψει ο πονηρός να κάνει τον "μεγάλο"...
με την αλήθεια του καιρού θα μπλέξει δίχως άλλο..........
Καλό Δεκέμβρη.

Aπάντηση στα όσα έγραψε ο Σπύρος Γιατράς, έδωσε η Διευθύντρια προγράμματος στον ραδιοφωνικό σταθμό ΚΡΗΤΟΡΑΜΑ 97,9 Μαρία Αυγουλαδάκη:

«1) Κύριε Γιατρά, εφόσον δεν ήξερες δημιουργούς γιατί έκανες κατάχρηση των μαντιν;aδων;;;

2) Είτε γράψεις ονόματα είτε δεν γράψεις κι αν ξέρεις το όνομα θα το γράψεις;;; Εγώ βλέπω μαντινάδες στο προφίλ σου χωρίς όνομα. Εμείς κύριε Γιατρά γράφουμε "ΑΓΝΩΣΤΟΥ" όταν δεν ξέρουμε.

3) Ουσιαστικά παραδέχεσαι το λάθος σου και ενημερώνεις ότι τώρα που θα κυκλοφορήσει το τραγούδι θα βάλεις το όνομα του Αλεφαντινού. Οι υπόλοιποι 2 στιχουργοιί;; Μισές δουλειές....

4) Κάπου λες "το τραγούδι μας". ΣΑΣ;;;; Μόνο ένα μικρό ρεφρενάκι σου ανήκει αγαπητέ! Μη με τρελαίνεις... Δικό σου είναι το εξής: "Αίμα μου, ζωή μου δίνεις αίμα μου. Ο έρωτας σου σκότωσε ψέματα λάθη κι έργα μου." Άρα έκανες μια μικρή συμμετοχή. Ευχαριστώ.

5) Ο Αλεφαντινός δεν είναι απλά "μαντιναδόρος" κυριε Γιατρά. Είναι συνθέτης επιτυχιών, εξαιρετικός ερμηνευτής και στιχουργός γιατί γενικά έχει γράψει τραγούδια όχι μόνο 15συλλαβα.

6) Δεν μας κάνεις καμία χάρη αν βάλεις τα ονόματα. Είναι ντροπή ένας τόσο μεγάλος στιχουργός να "βιάζει" και να κάνει κατάχρηση χωρίς δικαίωμα, κοινώς να κλέβει μαντινάδες από τραγούδια που έχουν αξία για την μουσική παράδοση του νησιού μας. Η πορεία σας λοιπόν κύριε Γιατρά ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ.........ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ.»

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!