Καλλιτέχνες που καλύπτουν πολλαπλά είδη και δεκαετίες στο Woodstock 50

Jay Z, Dead & Company και Killers στο τελικό line up.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η παλιά φρουρά που το έζησαν: Santana, Canned Heat, Hot Tuna, Dead and Company (οι εναπομείναντες Grateful Dead: Bob Weir, Mickey Hart, Bill Kreutzmann), John Sebastian, Melanie, Country Joe Mcdonald, John Fogerty, David Crosby And Friends, αλλά και ο απών τότε Robert Plant με τους Sensational Space Shifters μαζί με εκείνους που γράφουν τη δική τους ιστορία στο σήμερα, τους εκπροσώπους του hip-hop (Jay-Z, Chance the Rapper, Run the Jewels, Common, Earl Sweatshirt, Vince Staples, Princess Nokia), της rock: Τhe Raconteurs, Greta Van Fleet, Black Keys, Cage the Elephant, Courtney Barnett, Boygenius, Gary Clark Jr., της pop: Miley Cyrus, Maggie Rogers, Halsey, Janelle Monae, της country: Anderson East, Sturgill Simpson, Margo Price, Brandi Carlile και πολλούς άλλους θα σμίξουν στο επετειακό Woodstock, 16-18 Αυγούστου 2019, 50 χρόνια από τον Αύγουστο του 1969, όπως τότε 3ήμερο.

Πάντως κάποια από τα ονόματα που αρχικά εμφανίστηκαν και διαφημίστηκαν σαν «κράχτες» ότι θα συμμετέχουν στο Woodstock 50, δεν συμπεριλαμβάνονται στο έως τώρα line up, όπως οι Gregg Allman, Steve Miller Band, Willie Nelson and Family.

Ο διοργανωτής του φεστιβάλ, τότε και τώρα, Michael Lang, αναφέρει στο Rolling Stone για το Woodstock 50: «Θα είναι hip-hop και rock και ολίγον ποπ με μερικές από τις κληρονομιές από το αρχικό φεστιβάλ. Θα δώσουν το παρών πολλές γενιές. Το Woodstock '94 ήταν ένα ωραίο μείγμα νέων και παλιών και έτσι θα πάμε κι εδώ. Αυτό που έχουμε συγκεντρώσει εδώ είναι ένας συνδυασμός μερικών από τους μεγάλους καλλιτέχνες της εποχής μας και πολλών από τους μεγάλους καλλιτέχνες του σήμερα και ελπίζουμε μερικούς από τους μεγάλους καλλιτέχνες του αύριο. Πολλοί από αυτούς είναι αφοσιωμένοι στην κοινωνική αλλαγή, έχουν τα δικά τους θέματα που υποστηρίζουν, όπως υποστηρίζουν και τα παγκόσμια ζητήματα της κλιματικής αλλαγής και της Μαύρης Ζωής».

Επίσης με ηλεκτρονικό μύνημά του ανέφερε απαντώντας εμμέσως στις κατηγορίες για οικονομική εκμετάλλευσης του γεγονότος: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τον ενθουσιασμό του κόσμου για το Woodstock 50, αλλά έχουμε την υποχρέωση στους οπαδούς, τους καλλιτέχνες και τους συνεργάτες μας να κάνουμε τα πράγματα με τον σωστό τρόπο. Βρισκόμαστε στα τελικά στάδια της τοποθέτησης του εδάφους και ανυπομονούμε να διοργανώσουμε αυτή την εκδήλωση μια φορά στη ζωή μας. Θα ανακοινώσουμε επίσημα το τελικό line up και το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα είναι σύντομα διαθέσιμο, μείνετε συντονισμένοι!».

Το Woodstock 50 θα διεξαχθεί στην τοποθεσία Watkins Glen της Ν. Υόρκης, 150 μίλια δυτικά της αρχικής τοποθεσίας που διεξήχθη το 1969, ενώ η ανεπίσημη έναρξη που διοργανώνει επίσης ο αυθεντικός παραγωγός του Woodstock 69, Michael Lang, θα γίνει στις 15 Αυγούστου, παραμονή του 3ήμερου, στο Φεστιβάλ Μουσικής και Πολιτισμού Bethel Woods, με τους Ringo Starr & Santana να ηγούνται της εκδήλωσης στην οποία θα συμμετέχουν επίσης οι Doobie Brothers και Edgar Winter Band στην τοποθεσία του Woodstock '69 στις ίδιες ημερομηνίες, σε αμφιθέατρο χωρητικότητας 15.000 θέσεων, όπου θα προηγηθεί η προβολή των κομμένων σκηνών της επίσημης ταινίας του Woodstock.

Woodstock 50 Line up


Day 1: The Killers, Miley Cyrus, Santana, The Lumineers, The Raconteurs, Robert Plant, John Fogerty, Nathaniel Rateliff and the Night Sweats, Run the Jewels, The Head and the Heart, Maggie Rogers, Michael Franti & Spearhead, Anderson East, Princess Nokia, John Sebastian

Day 2: Dead and Company, Chance the Rapper, Black Keys, Sturgill Simpson, Greta Van Fleet, Portugal. The Man, Leon Bridges, Gary Clark Jr., Edward Sharpe & The Magnetic Zeroes, Dawes, Margo Price, Country Joe, Rival Sons, Emily King, Soccer Mommy, Taylor Bennett

Day 3: Jay-Z, Imagine Dragons, Halsey, Cage The Elephant, Brandi Carlile, Janelle Monae, Young The Giant, Courtney Barnett, Common, Vince Staples, Judah and the Lion, Earl Sweatshirt, Boygenius, the Zombies, Canned Heat, Hot Tuna, Pussy Riot, Cherry Glazerr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!