Καίτη Κουλλιά: Γαλάζιο στον ορίζοντα & αιγαιοπελαγίτικο αεράκι στον Ιανό

Αρχαγγελίτικος, Περιόλι, Αγάντα γιαλέσα, Βάρκα μου μπογιατισμένη, Γιάλα, Μπρατσέρα κι άλλα άσματα από τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα μικρασιατικά παράλια.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Αυτά περιλαμβάνονται στο νέο δίσκο της Καίτης Κουλλιά και παρουσιάστηκαν στον καφέ του Ιανού. Μαζί με την Καίτη Κουλλιά και ο Χρήστος Τσιαμούλης που συμμετέχει στο ερμηνευτικό μέλος και υπογράφει την ενορχήστρωση και την επιμέλεια παραγωγής της όλης εργασίας.

Ο Άγγελος Σφακιανάκης, του label Μικρός Ήρως απ’ όπου κυκλοφόρησε το Γαλάζιο Στον Ορίζοντα, ανοίγοντας την εκδήλωση είπε σχετικά: «Είχα χρόνια πολλά να δεχτώ μια τόσο καθαρή μουσική συγκίνηση. Η Καίτη με τον Χρήστο έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και μας παραδίνουν το Γαλάζιο Στον Ορίζοντα, μια νέα ειλικρινή ανάγνωση δωδεκανησιακών τραγουδιών με σπάνια καθαρότητα αισθήματος. Κατάφεραν να κάνουν τον αποστειρωμένο χώρο ενός στούντιο να δονηθεί σαν μια σάλα νησιώτικου σπιτιού ή μια ηλιόλουστη πλατεία» και τους ευχήθηκε σαν να ήταν ο δίσκος καΐκι, καλοτάξιδος!».

Η βραδιά έκλεισε με τους Κουλλιά και Τσιαμούλη, πλαισιωμένοι από τους Κυριάκο Γκουβέντα στο βιολί, τον Πάνο Δημητρακόπουλο στο κανονάκι, τον Βασίλη Κετεντζόγλου στην κιθάρα, τον Dasso Kurti στο ακορντεόν και τη Στέλλα Βαλάση στο σαντούρι, να ταξιδεύουν τους θαμώνες σε πελάγη κι ακρογιάλια, κι εκείνοι με τη σειρά τους σαν αντίλαλο κύμα σιγοτραγούδησαν μαζί τους, ενώ ορισμένοι μπήκαν στον χορό.

Κλείνοντας να σημειώσω ότι τα τραγούδια αυτά είναι παντοτινά διαμάντια. Ο χαρακτήρας τους κάθε άλλο παρά μουσειακός είναι, καθώς μιλούν για την καθημερινότητα, τα βασανάκια της ψυχής, τις μικρές και μεγάλες αγωνίες των ανθρώπων, και μάλιστα με τρόπο και ύφος άμεσο και δεξιοτεχνικό συνάμα. Ειδικά όταν αναπαράγονται με αξιώσεις όπως συμβαίνεις την περίπτωση της Κουλλιά και του Τσιαμούλη. 

Kιθάρα: Δημήτρης Μαρινόπουλος
Μπουζούκι: Δημήτρης Λιόλιος

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!