Jazz στο Μουσείο με τον Αλέξανδρο-Δράκο Κτιστάκη και την Κατερίνα Πολέμη

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η δημοφιλής σειρά συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή Jazz στο Μουσείο, συνεχίζει το αφιέρωμα Ποίηση και Jazz με ένα ταξίδι στην ελληνική ποίηση από τον Αλέξανδρο-Δράκο Κτιστάκη και την Κατερίνα Πολέμη, την Παρασκευή 17 Μαρτίου.

Ο συνθέτης Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης μελοποιεί μια ποιητική ανθολογία σημαντικών εκπροσώπων της ελληνικής ποίησης και, με αφορμή το αφιέρωμα " Ποίηση και Jazz ", μαζί με το κουαρτέτο του "συνομιλούν" με Έλληνες ποιητές. Η ποιητική αυτή ανθολογία διατρέχει πολλούς και διαφορετικούς ιστορικούς σταθμούς, καθώς η ποίηση της προεπαναστατικής περιόδου διασταυρώνεται με αυτήν του μεσοπολέμου αλλά και την σύγχρονη ποίηση. Τραγουδάει η συνθέτις και ερμηνεύτρια Κατερίνα Πολέμη.

Οι συνθέσεις του Αλέξανδρου-Δράκου Κτιστάκη είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τον λόγο και την ποίηση, όπως φαίνεται και στις δύο προσωπικές του δουλειές. Με αφετηρία την τζαζ και τον αυτοσχεδιασμό, η μουσική του κουαρτέτου καταργεί τις φόρμες και "αγκαλιάζει" στοιχεία από διαφορετικά είδη μουσικής, οδηγώντας σε ένα μουσικό έργο που επεκτείνεται έξω από τα όρια της τζαζ.

Συντελεστές:
Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης: σύνθεση
Δημήτρης Τσάκας: σαξόφωνο
Γιάννης Παπαδόπουλος: πιάνο, πλήκτρα
Ντίνος Μάνος: μπάσο
Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης: τύμπανα, electronics
Φωνητικά: Κατερίνα Πολέμη
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκας

Γενικό Εισιτήριο: 20€
Εισιτήριο για B&E Members: 16€
Ώρα: 20:30
Εισιτήρια ΕΔΩ

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!