Ιωάννα και Αρετή Σπανομάρκου - «Δυο» με «Συρτάκι» στην Αμερική!

(ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ ΣΥΡΤΑΚΙ ΠΟΥ «ΕΓΡΑΨΕ» ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ) Η οργανική «φαντασία» με το μπουζούκι σε πρώτο πλάνο δύο νεαρών τραγουδοποιών.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Οι Αρετή και Ιωάννα Σπανομάρκου, κατάφεραν να ξεχωρίσουν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μουσικής Σύνθεσης στο Νάσβιλ των Ηνωμένων Πολιτειών -με τις ευλογίες των κριτών Τομ Γουέιτς, Σάιμον Λε Μπον (Duran Duran) αλλά και Ρόμπερτ Σμιθ (Cure)-, κατακτώντας μια από τις 16 θέσεις μεταξύ 20.000 υποψηφίων!

Με τη σύνθεση τους «Αμέθυστος» που κινείται σε κλασικά «χασαποσέρβικα» μονοπάτια βρίσκονται στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού στην κατηγορία των ορχηστρικών συνθέσεων. Με αφορμή τη διάκρισή τους, η Αρετή και η Ιωάννα μίλησαν στην εφημερίδα «Δημοκρατία»:

«Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε αυτόν έχουν στείλει τραγούδια τους πολλοί καλλιτέχνες στα πρώτα βήματα της καριέρας τους, μεταξύ των οποίων και ο Gotye, ο διάσημος Βελγοαυστραλός μουσικός. Το δικό μας κομμάτι με τίτλο “Αμέθυστος” είναι ένα συρτάκι με πολύ μπουζούκι. Μάλιστα την εκτέλεση του κομματιού υπογράφει ο γνωστός δεξιοτέχνης Γιώργος Ξενοκώστας. Στη σελίδα μας στο facebook υπάρχουν χιλιάδες άτομα από όλο τον πλανήτη που σχολιάζουν θετικά τα τραγούδια μας. Είναι συνήθως Λατίνοι, Αλγερινοί αλλά και Αμερικανοί, Καναδοί και Γερμανοί, που δείχνουν συγκινημένοι από τις συνθέσεις μας. Χαρακτηριστικό δε είναι πως οι περισσότεροι από αυτούς είναι αρκετά νέοι. Θέλουμε να προβάλλουμε την ελληνική μουσική και εκτός συνόρων. Γενικότερα, αυτό που θέλουμε να κάνουμε μέσα από τα τραγούδια μας είναι να περιγράψουμε τις αγωνίες και τα πάθη απλών, καθημερινών ανθρώπων, οι οποίοι στο τέλος όμως τα καταφέρνουν, ατενίζοντας με αισιοδοξία το αύριο. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα πως το κύριο όργανο που χρησιμοποιούμε στα κομμάτια μας είναι το μπουζούκι, που μιλάει στην καρδιά των ακροατών και αποτελεί μέρος της μουσικής μας κουλτούρας».

Η Αρετή και η Ιωάννα, 27 και 24 ετών αντίστοιχα, μεγάλωσαν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Πατήσια, σε μια οικογένεια όπου οι μελωδίες και οι ήχοι εισέβαλαν από νωρίς στο σπίτι. «Από μικρές αρχίσαμε να γράφουμε τα δικά μας κομμάτια. Σίγουρα βοήθησε και το γεγονός πως έχουμε πάρει και πτυχίο στα πλήκτρα. Τα μουσικά μας ακούσματα δεν ήταν μόνο λαϊκά. Ακούγαμε σχεδόν τα πάντα. Έχουμε τελειώσει Λογιστική και Διεθνές Εμπόριο και ταυτόχρονα εργαζόμαστε. Η μουσική είναι ναι μεν μεράκι, αλλά για να ασχοληθεί κανείς αποκλειστικά με αυτή θα πρέπει να έχει λύσει το βιοποριστικό του πρόβλημα». Ο «Αμέθυστος» του οποίου ο τίτλος είναι καθαρά συμβολικός, μια και το εν λόγω ορυκτό συμβολίζει την ειρήνη, περιλαμβάνεται στο προσωπικό τους cd με τίτλο «Δυο».

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!