Η πρώτη νέα ηχογράφηση των Pink Floyd μετά από σχεδόν 30 χρόνια για την Ουκρανία

Eνα φιλανθρωπικό σινγκλ για το οποίο επανενώθηκαν οι Pink Floyd
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
08/04/2022

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο κιθαρίστας David Gilmour και ο ντράμερ Nick Mason - τα βασικά εναπομείναντα μέλη των Floyd από την αποχώρηση του Roger Waters το 1985 - ηχογράφησαν το πρώτο τους νέο τραγούδι μετά το The Division Bell του 1994 (Η μουσική στο The Endless River του 2014 προήλθε από τα outtakes του Division Bell)
Pink Floyd Hey Hey Rise Up 1
Το τραγούδι "Hey Hey, Rise Up!" με την πρώτη νέα σύνθεση των Floyd εδώ και 28 χρόνια είναι ένα φιλανθρωπικό σινγκλ για το οποίο επανενώθηκαν οι Pink Floyd.

Στο τραγούδι, το οποίο κυκλοφορεί για να συγκεντρωθούν χρήματα που θα προσφέρουν οι Pink Floyd στο Ταμείο Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ουκρανίας παίζουν επίσης ως μέλη του συγκροτήματος ο μακροχρόνιος αντικαταστάτης του Waters, Guy Pratt στο μπάσο και ο Nitin Sawhney στα πλήκτρα.

Pink Floyd Hey Hey Rise Up 2

Το τραγούδι περιέχει σε βίντεο την συμμετοχή του Andriy Khlyvnyuk, τραγουδιστή του ουκρανικού ροκ συγκροτήματος BoomBox, που τραγουδά με στρατιωτική στολή το αιωνόβιο ουκρανικό τραγούδι διαμαρτυρίας «Oh, The Red Viburnum In The Meadow» έξω από τον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο στους άδειους δρόμους στην πλατεία Sofiyskaya του Κιέβου. Επίσης περιέχει σκηνές από Ουκρανούς που επλήγησαν από τη φρίκη του πολέμου.

pink floyd hey hey rise up
Ο Gilmour, ο οποίος παλιότερα είχε δώσει μια πετυχημένη συναυλία με τον Khlyvnyuk, τον εντόπισε και αλληλογραφούσε για το νέο κομμάτι, συμπεριλαμβανομένης και μιας διαδικτυακής επαφής FaceTime από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου ο Khlyvnyuk νοσηλευόταν τραυματισμένος από όλμο.

Pink Floyd - Hey Hey Rise Up (feat. Andriy Khlyvnyuk of Boombox)

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!