Η παρουσίαση του «Frenetika» των Kosmokrators

(PHOTOS) Ο νέος δίσκος του συγκροτήματος παρουσιάστηκε ζωντανά με τη συμμετοχή του Μπάμπη Τσέρτου & του Γιώργου Μαργαρίτη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Οι Kosmokrators είναι μια πρωτοβουλία ευγενών εραστών του ρεμπέτικου, μιας ομάδας που ξεκινά απ’ το Βέλγιο και ο πυρήνας της αποτελείται από δύο Ολλανδούς, τον Frans De Clercq και τον Karsten de Vilder και έναν Βέλγο, τον Dimi Dumortier.

Οι τρεις τους δημιούργησαν μια ρεμπέτικη κομπανία, η οποία χαρακτηρίζεται από τη βαθιά έρευνα των πρωτογενών στοιχείων αυτού του είδους και την πιστή μεταφορά ήχου, επιλογής οργάνων, ενορχήστρωσης και στίχου σε άψογη ελληνική. Χαρακτηριστικό της ομάδας είναι κατ’ εξοχήν η διασκευή ρεμπέτικων σε ξένη γλώσσα (Αγγλικά, Γαλλικά, Ολλανδικά), χωρίς αλλοίωση των μελωδικών και ρυθμικών γραμμών του είδους.

Ο δίσκος νέος δίσκος του συγκροτήματος, με τίτλο «Frenetika», παρουσιάστηκε ζωντανά την Πέμπτη 21 Ιουλίου στο Polis Art Cafe, με τη συμμετοχή του Μπάμπη Τσέρτου στο τραγούδι και της Χαρούλας Τσαλπαρά στο ακορντεόν και τον μπαγλαμά.

Το δίσκο παρουσίασε ο Πάνος Σαββόπουλος, ο οποίος επιμελήθηκε και το οπτικό υλικό που προβλήθηκε. Ο Γιώργος Μαργαρίτης χαιρέτησε και ευχαρίστησε από μικροφώνου τους Kosmokrators για τη σοβαρή δουλειά που κάνουν, διαδίδοντας το ρεμπέτικο τραγούδι στο εξωτερικό, ενώ μίλησε για πρώτη φορά για τα ελληνικά τραγούδια με τουρκικό στίχο που ετοιμάζει και θα ηχογραφήσει στη γείτονα χώρα σύντομα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν καλλιτέχνες, όπως η Κρίστη Στασινοπούλου και ο Στάθης Καλυβιώτης, ο Νίκος Καλλίνης από τους Εκείνος + Εκείνος, η Ντένια Κουρούση, φίλοι & δημοσιογράφοι.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!