Η παλιοπαρέα ξαναπαίζει το «Γαρύφαλλο» στην εξοχή!

Το Love’n’Peace Festival 2019 γιορτάζει 5 χρόνια και επιφυλάσσει μια μεγάλη έκπληξη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
19/06/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πάρτε μαζί σας sleeping bag και φύγαμε για Μαλακάσα! Το Love’n’Peace Festival 2019 γιορτάζει 5 χρόνια και επιφυλάσσει μια μεγάλη έκπληξη για όσους εκδράμουν ως εκεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Τα εναπομείναντα μέλη των Πελόμα Μποκιού ξανασμίγουν με τον φυσικό τραγουδιστή του εμβληματικού τραγουδιού τους «Γαρύφαλλε, Γαρύφαλλε» Νίκο Δαπέρη, που ετοιμάζεται να ξανατραγουδήσει τον «ύμνο» τους, μετά από 49 χρόνια! Φυσικά μαζί με όλες τις επιτυχίες των Πελόμα σε ένα reunion μακριά, αλλά και κοντά στην πόλη.

Μαζί τους τα θρυλικά μέλη του συγκροτήματος που άφησε εποχή: ο Γιώργος Στεφανάκης στα πλήκτρα, ο Τάκης Μαρινάκης στα τύμπανα, ο Λάκης Ζώης στην κιθάρα και μαζί τους ο επίσης βετεράνος μπασίστας Νίκος Βαρδής!

Το Love’n’Peace Festival θα διεξαχθεί στο κτήμα της οδού Ειρήνης στη Μαλακάσα.

Η παρουσία πολλών μοτοσικλετιστών θα δώσει ένα ιδιαίτερο χρώμα στο φεστιβάλ στο line up του οποίου είναι οι Low Gravity Band ως headliners με βάση τα blues προεκτάσεις psych, jazz, funk, οι Illegal Operation που ακροβατούν με μοναδική ικανότητα ανάμεσα στα blues, το rock και τον πειραματισμό και οι Αθηναίοι prog-rockers Mother of Millions.
DAPERIS MARINAKIS ZOIS STEFANAKIS N. VARDIS

Αναλυτικά το line up:


Low Gravity Band

Οι Low Gravity Band παρουσιάζουν στο κοινό έναν ιδιαίτερο instrumental 60'ς 70'ς ψυχεδελικό Heavy-Blues Rock ήχο με πολλές αναφορές σε Funk, Jazz, fusion, Post Rock.

Αποτελούνται από πρώην μέλη γνωστών συγκροτημάτων της εγχώριας σκηνής (Terminal Curve - Purple Overdose - Misuse - Gravity Says_I - Sugah Galore κ.α.). Οι Low Gravity Band αυτόν τον καιρό ηχογραφούνε το πρώτο studio Album.

Illegal Operation

Ήταν γύρω στο 1790 όταν ο μπάρμπα Λάμπρος ο ταχυδρόμος, πρόγονος του ντράμερ των Illegal Operation Μαριου Σαρακινού, αποφάσισε να φτιάξει την καλύβα του σ’ ένα χωράφι με βελανιδιές κάπου στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού.

Μην έχοντας και πολλά να κάνει, άρχισε να πειραματίζεται με την κατασκευή κρουστών, μιας και το ξύλο της βελανιδιάς είναι αρκετά ευλύγιστο. Σιγά σιγά έφτιαξε ένα σετ που αποτελείτο από διάφορα μικρά στρογγυλά κρουστά καθώς και ένα μεγάλο το οποίο χτύπαγε με το πόδι και που ονόμασε «κάσα».

Ήταν πλέον θέμα χρόνου και εξάσκησης να μάθει να παίζει μοναδικά αυτή τη νέα του ανακάλυψη, πράγμα που κατάφερε. Τα χρόνια πέρασαν, γνώρισε και άλλους μουσικούς και γύρω στα 1820 έφτιαξε το συγκρότημα του, τους «Αρματολς». Το αντίζηλο γκρουπ της εποχής στην περιοχή ήταν οι «Κλεφτς». Για να τελειοποιήσει τον ήχο του ο μπάρμπα Λάμπρος ο ταχυδρόμος πήγαινε στις πρόβες κάθε φορά και με άλλη κάσα.

- «Μ' άλλη κάσα μπάρμπα Λάμπρο»; τον ρωτάγανε
- «M' άλλη κάσα» απάνταγε αυτός

Ε, Μ' άλλη κάσα την μια, μ' άλλη κασα την άλλη, του βγήκε το παρατσούκλι «μπάρμπα Λάμπρος ο Μαληκάσας» και η περιοχή μετά τον θάνατό του πήρε το όνομά του... «Μαληκάσα».

Βέβαια σήμερα την περιοχή τη γνωρίζουμε ως Μαλακάσα και το χωράφι του μπάρμπα Λάμπρου ανήκει πλέον στον Σταύρο, έναν φασαριόζο μηχανόβιο από την Κυψέλη που το χρησιμοποιεί για να κάνει ροκ φεστιβάλ.

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου, ο Μάριος Σαρακινός, ο ντράμερ απόγονος του μπάρμπα Λάμπρου του Μαληκάσα, μαζί με το συγκρότημά του Illegal Operation, θα σπείρει με ήχους αυτό το μαγικό κομμάτι γης.

Τι κάσα θα φέρει, ο θεός και η ψυχή του.

Mother Of Millions

Οι Αθηναίοι prog-rockers Mother of Millions κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους «Human» το 2014 κι εξελίσσουν τη μουσική τους ταυτότητα με το «Sigma» του 2017, κερδίζοντας κοινό και κριτικούς. Μόλις 1,5 χρόνο μετά, επιστρέφουν δισκογραφικά με το τρίτο τους concept album «Artifacts», το οποίο κυκλοφορεί από τις 22 Μαρτίου από τη ViciSolum Productions και ήδη λαμβάνει διθυραμβικές κριτικές από τον παγκόσμιο μουσικό τύπο.

Γεμάτοι συναυλιακοί χώροι, ένα διαρκώς αυξανόμενο fan base, όπως και μία διαρκής ροπή προς επιλεγμένες, μνημειώδεις εμφανίσεις, εντός και εκτός Ελλάδας - πολλές φορές στο πλευρό παλαιοτέρων και σημαντικών ονομάτων του χώρου, όπως οι Textures, Pain of Salvation, Devin Townsend, Leprous, Oceans of Slumber, For All We Know, και Sleep Makes Waves.

Ο ήχος των Mother Of Millions μπορεί να περιγραφεί ως εξίσου ογκώδης, όσο κινηματογραφικός. Έντονα ηχοτοπία που διαπνέονται από περίπλοκους ρυθμούς, prog-rock αισθητική και folk αναφορές.

Info:


Love’n’Peace Festival
Παρασκευή 21 Ιουνίου

Οι πόρτες ανοίγουν: 7 μ.μ.
Είσοδος: 7 ευρώ

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!