Η Νεκταρία Καραντζή στην καλλιτεχνική διεύθυνση της Μουσικής Σχολής «Χρόνης Αηδονίδης»

(ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ) Η «Μουσική Σχολή Χρόνης Αηδονίδης» ολοκληρώνει σε λίγους μήνες τον επιτυχημένο πρώτο κύκλο λειτουργίας της.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ήταν ένα σπουδαστικό έτος γεμάτο πρωτόγνωρες εμπειρίες για όλους -Σπουδαστές, Δασκάλους και Διεύθυνση- και άφθονες ώρες ανίχνευσης των παραδοσιακών δρόμων, με προσπάθεια, μελέτη, φιλότιμο και μεράκι. Οι Σπουδαστές ήρθαν σε επαφή με τα αυθεντικά μουσικά χρώματα της Ελλάδας και κάποιους από τους καλύτερους δεξιοτέχνες παραδοσιακούς μουσικούς, σε έναν κύκλο σπουδών, υπό την εποπτεία του κορυφαίου Δασκάλου της Παράδοσης Χρόνη Αηδονίδη.

Αυτό το φυτώριο του πρώτου χρόνου λειτουργίας της Σχολής, με την αμέριστη συμπαράσταση και γενναιόδωρη προσπάθεια των καθηγητών τους, ήδη ανακάλυψε κομμάτια ενός θησαυρού που συνεχώς επιφυλάσσει εκπλήξεις για όσους ακολουθούν το -χωρίς τέλους- «κυνήγι» του. Μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες, μετά το πέρας των εξετάσεων, οι μαθητές της Σχολής θα είναι σε θέση να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των πρώτων κόπων μελέτης τους στα μουσικά όργανα, αλλά και στο τραγούδι, σε εκδηλώσεις που θα διοργανώσει η Σχολή στη Χαλκίδα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα.

Εν μέσω των προετοιμασιών για την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων, τη διοργάνωση των μουσικών εκδηλώσεων της Σχολής, με επίκεντρο τους Σπουδαστές της, αλλά τον προγραμματισμό του κύκλου σπουδών του δεύτερου χρόνου λειτουργίας μας από τον Σεπτέμβριο, ανακοινώνεται ότι η Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Σχολής ανατίθεται στην καταξιωμένη ερμηνεύτρια του παραδοσιακού και βυζαντινού μέλους Νεκταρία Καραντζή, που, ως γνωστόν, υπήρξε επί πολλά χρόνια μαθήτρια και συνεργάτιδα του Χρόνη Αηδονίδη και έχει ήδη αναλάβει, από την έναρξη της Σχολής, τη διδασκαλία του τμήματος Παραδοσιακού Τραγουδιού.

Εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης της «Μουσικής Σχολής Χρόνης Αηδονίδης»
Λευτέρης Πνευματικός & Ηλίας Μαυρίκης

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!