Η μουσική του Κότσιρα για την «Πηνελόπη Δέλτα»!

Η πρώτη συνθετική απόπειρα του Γιάννη Κότσιρα για μουσική θεατρικής παράστασης κυκλοφορεί!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το Θέατρο της Ημέρας αφιέρωσε τη φετινή θεατρική του δραστηριότητα στην πρωτοπόρο Ελληνίδα λογοτέχνιδα Πηνελόπη Δέλτα, παρουσιάζοντας το ομώνυμο έργο του Γιώργου Α. Χριστοδούλου σε σκηνοθεσία Ανδρομάχης Μοντζολή, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων.

Η σκηνοθέτης της παράστασης, καθώς και ο συνεργάτης της βοηθός σκηνοθέτη Μιχαήλ Γιαννικάκης, πήραν την πρωτοβουλία να προτείνουν στο Γιάννη Κότσιρα να γράψει πρωτότυπη μουσική για την παράσταση.

Ο ίδιος εξομολογείται πως τρόμαξε στη πρόταση αυτή, καθώς ήταν η πρώτη φορά που αντιμετώπιζε τέτοια γοητευτική πρόκληση… Η επιμονή όμως των συντελεστών, το κείμενο και η πραγματική συγκίνηση που ένοιωσε όταν παρακολούθησε την πρώτη πρόβα από τους πρωταγωνιστές ηθοποιούς, τον όπλισαν με τόλμη και αποφασιστικότητα. Στην ολοκλήρωση αυτού του εγχειρήματος ζήτησε τη βοήθεια σημαντικών φίλων μουσικών, καθώς και του στιχουργού Οδυσσέα Ιωάννου, που προσέφερε τους στίχους για το μοναδικό τραγούδι της παράστασης, που ερμηνεύει η Ρίτα Αντωνοπούλου, αλλά και ο ίδιος.

Το έργο


Στο έργο «Πηνελόπη Δέλτα» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, παρουσιάστηκε η ζωή της και τα σύγχρονα του καιρού της γεγονότα, όπως η ίδια τα κατέγραψε, ώστε ο θεατής, να έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τη συγγραφέα και να διαμορφώσει  εικόνα για το περιβάλλον, όπου έζησε και εξελίχθηκε πνευματικά.

Σκηνοθεσία: Ανδρομάχη Μοντζολή. Πρωταγωνίστησαν: Ντίνος Καρύδης, Τζένη Καλλέργη, Θεόφιλος Βανδώρος, Ράσμη Τσόπελα. Τη μουσική της παράστασης συνέθεσε ο Γιάννης Κότσιρας και τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Ανδρέας Σαραντόπουλος.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!