Η μεγάλη γιορτή του Ψαραντώνη στα Ανώγεια

Συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Vinicio Capossela και ο Γιάννης Αγγελάκας.
Τα Ανώγεια τιμούν τον Ψαραντώνη στις 13 Αυγούστου 2018, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης, ανήμερα της 74ης επετείου από το Ολοκαύτωμα του 1944.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21:30 στο Θέατρο Νίκος Ξυλούρης.

Μια μουσική αναδρομή στην πολύχρονη διαδρομή του Ψαραντώνη, γεμάτη από τραγούδια και σκοπούς και πλαισιωμένη από ομιλίες και αναφορές σημαντικών προσώπων που συνάντησε στη μέχρι τώρα πορεία του.

Θα μιλήσουν γι’ αυτόν ο Λουκάς Θάνος, ο Γιώργης Καράτζης και ο Κώστας Ξυλούρης.

Το επιμέλεια στο μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς φλερει την υπογραφή του Γιώργη Ξυλούρη (Ψαρογιώργη) και του Πάρι Περυσινάκη.

Συμμετέχουν επίσης, ο Ιταλός τραγουδοποιός, τραγουδιστής, ποιητής και συγγραφέας Vinicio Capossela, ο Γιάννης Αγγελάκας και η Μαρίνα Δακανάλη.

Ακόμη γνωστοί και αγαπημένοι λυράρηδες της "παλιάς φρουράς" όπως ο Γιώργης Καλομοίρης, ο Μανόλης Μανουράς, ο Φώτης Κατράκης, οι Αδελφοί Φραγκιαδάκη, ο Βασίλης Ξυλούρης (Ντουντούλιος), ο Γιώργης Βρέντζος (Κάτης), ο Γιάγκος Χαιρέτης, ο Μενέλαος και ο Γιώργης Νταγιαντάς, ο Χάρης Φασουλάς, ο Κώστας και η Μαρία Σκουλά και ο Δημήτρης Ξυλούρης (Κίτρος) και φυσικά η μουσική συνέχεια του Ψαραντώνη, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Ο δήμαρχος Ανωγείων, Μανόλης Καλλέργης θα τιμήσει τον Ψαραντώνη για την πολύτιμη και διαρκή προσφορά του στα Ανώγεια και στη μουσική με ένα καλλιτεχνικό έργο, που δημιουργήθηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά.

Την παρουσίαση του αφιερώματος θα κάνει η Κατερίνα Κοντόκαλου-Φουράκη.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates