Η Μαρία Φαραντούρη αποχώρησε από την εκδήλωση-αφιέρωμα στο Δημήτρη Ροντήρη

Με επιστολή της, η Μαρία Φαραντούρη ανακοίνωσε πως δε θα συμμετάσχει στην εκδήλωση, που είναι εκτός προγράμματος του φεστιβάλ
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
14/08/2014

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η δημοφιλής ερμηνεύτρια εξηγεί ότι οι λόγοι της αποχώρησής της έχουν να κάνουν με τη «μη έγκαιρη ενημέρωση της ιδίας (τέλη Ιουλίου), αργοπορημένη ανάθεση σε γραφείο διοργάνωσης (αρχές Αυγούστου), αθέτηση αρχικής συμφωνίας ως προς τη συμμετοχή των μουσικών και του ενορχηστρωτή (Τ.Φαραζή), συγκεχυμένη πληροφόρηση του κοινού (αντικρουόμενα δελτία Τύπου με διαφορετικές εκδοχές συμμετοχών)».

Η εκδήλωση αφιερωμένη στο Δημήτρη Ροντήρη θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου το Σάββατο 23 του μήνα, από το Σωματείο «Εταιρεία Φίλων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά» και τον Δήμο Επιδαύρου, με την ευκαιρία των 60 χρόνων από την έναρξη των Επιδαυρίων. Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος ηθοποιοί, μουσικοί και τραγουδιστές, σε σκηνοθεσία Ηλία Μαλανδρή.

Ο Μάριος Φραγκούλης, η Μαρίζα Κωχ και η Σόνια Θεοδωρίδου θα ερμηνεύσουν τα μουσικά μέλη. Θα ακουστούν ζωντανά οι πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις των Μητρόπουλου, Παλάντιου, Βάρβολη, Κυδωνιάτη, αλλά και Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Γ. Μαρκόπουλου, Χ. Κουνάδη, Χ. Λεοντή, Στ. Ξαρχάκου, Θ. Μικρούτσικου, τραγωδιών που παρουσιάστηκαν στην Επίδαυρο.

Αποσπάσματα από τις τραγωδίες «Ηλέκτρα», «Μήδεια», «Ορέστεια», «Πέρσες» θα παρουσιάσουν με τη μέθοδο Ροντήρη αλλά και σε σύγχρονη απόδοση, οι ηθοποιοί Ν. Τσακίρογλου, Δ. Μπεμπεδέλλη, Μ. Σκούντζου, Ολ. Τουρνάκη, Στ. Κυριακίδης, Στ.Καυκαρίδης, Λ. Καλφαγιάννης, κ.ά. Τους συντελεστές θα συνοδεύει δωδεκαμελής χορωδία σε ρόλο χορού τραγωδίας.

Οι διοργανωτές ζήτησαν την άδεια χρήσης του χώρου απευθείας από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, δίχως να έχουν εξασφαλίσει τη συναίνεση του Ελληνικού Φεστιβάλ (το οποίο δεν ενημέρωσαν ούτε εγγράφως για το αίτημά τους). Το ΚΑΣ συναίνεσε με τη χρήση νόμου του 1994 ο οποίος δεν έχει επικαιροποιηθεί έκτοτε.

Πηγή: www.ethnos.gr (ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΡΑΛΗ)

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!