Η «κρίση» έκλεισε και το Penthouse

Τίτλοι τέλους και για το περίφημο «ανδρικό» περιοδικό Penthouse. Η αμερικανική εταιρεία FriendFinder Networks κατέθεσε σήμερα…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
17/09/2013

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Κέρκης
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση

-σύμφωνα με το Reuters-, αίτηση προκειμένου να ενταχθεί στο Κεφάλαιο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι οικονομικές υποχρεώσεις της εταιρείας υπολογίζονται στα 500 εκατομμύρια με 1 δισεκατομμύριο δολάρια (!), τη στιγμή που τα στοιχεία ενεργητικού της ανέρχονται σε 1-10 εκατ. Δολάρια. Όπως είναι γνωστό σε διεθνές επίπεδο, η κρίση μαστίζει -παρά τις όποιες εξαιρέσεις- τον ημερήσιο και περιοδικό τύπο.

Το περιοδικό ίδρυσε ο Μπομπ Γκουτσιόνε το 1965. Συνδύαζε άρθρα επικαιρότητας και lifestyle με ερωτικές φωτογραφίσεις μοντέλων, οι όποιες στη διάρκεια της δεκαετίας του '90 εξελίχθηκαν σε «πορνογραφικές». Αν και ο Γκουτσιόνε είναι Αμερικανός η ίδρυση και πρώτη έκδοση του περιοδικού έγινε στην Βρετανία, σύντομα όμως άρχισε να πωλείται και στις ΗΠΑ. Στο απόγειο της επιτυχίας του ο Γκουτσιόνε εθεωρείτο ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στις Η.Π.Α. Το Penthouse διέθετε και ελληνική έκδοση την εποχή που αποτελούσε το αντίπαλο «δέος» στο ελληνικό Playboy.

Πηγή: iefimerida. gr


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!