Η Γλυκερία με το «Σμυρνέικο Μινόρε» στο Χαμάμ

Συμμετέχει ο Δημήτρης Κοντογιάννης. Μουσική επιμέλεια: Στέλιος Φωτιάδης
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
08/02/2022
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Ένα μουσικό οδοιπορικό με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με τη Γλυκερία, τη μοναδική ερμηνεύτρια του σμυρνέικου και παραδοσιακού μας τραγουδιού. Άλλωστε και ο τελευταίος της δίσκος σε μουσική του Ανδρέα Κατσιγιάννη έχει ανάλογες αναφορές.

Η Γλυκερία ερμηνεύει αυτού του είδους τα τραγούδια με έναν εκπληκτικό τρόπο, όπως μόνο εκείνη ξέρει και μπορεί. Δεν είναι τυχαίο ότι ο δίσκος με τίτλο «Τα σμυρνέϊκα», που την έκανε και ευρέως γνωστή στην Ελλάδα, είναι ένα από τα προσωπικά της άλμπουμ με τη μεγαλύτερη διάδοση. Στην ουσία «αναβίωσε» το συγκεκριμένο ρεπερτόριο επανασυστήνοντάς μας με τη δική της προσωπικότητα τα διαμάντια του είδους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εκπομπή της ΕΡΤ πριν από λίγα χρόνια που παρουσίασε σε ζωντανή μετάδοση την παράσταση αυτή της Γλυκερίας «Σμυρνέικο Μινόρε», από το Θέατρο Βράχων και το Θέατρο Παλλάς σημείωσε τεράστια τηλεθέαση με περίπου 1.000.000 τηλεθεατές.

Εξάλλου, η Γλυκερία, κατά τη διάρκεια της διαδρομής της, έχει αποδείξει ότι το συγκεκριμένο είδος μουσικής το αποδίδει με τέτοιον συγκλονιστικό χαρακτήρα, που δημιουργεί στο κοινό συναισθήματα ικανά για να την πιστεύει και να την αγκαλιάζει.

Αυθεντικός ήχος από ορχήστρα παραδοσιακών μουσικών οργάνων, πλαισιώνει τη φωνή της ερμηνεύτριας και δίνει το χαρακτηριστικό μικρασιατικό άκουσμα στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα. Συμμετέχει ο εξαιρετικός ερμηνευτής και μάστορας στο παραδοσιακό και κλασικό λαίκό τραγούδι, Δημήτρης Κοντογιάννης.

Η Γλυκερία και η παρέα της επί σκηνής μας ταξιδεύουν με μοναδικές ερμηνείες, στα μουσικά μονοπάτια της Ανατολής. Από τη θάλασσα της Σμύρνης έως την Κωνσταντινούπολη και τον Βόσπορο κι από την αγορά της Καππαδοκίας έως την Αγιά Σοφιά, μεταφέροντας μας τη μουσική ατμόσφαιρα από τις ελληνο-αρμενικές γειτονιές, πριν από τον τραγικό Σεπτέμβρη του 1922.

Μουσική επιμέλεια: Στέλιος Φωτιάδης
GLYKERIA SMYRNEIKO Feb22 719x1024
Τα Σάββατα 19 & 26 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης: 22:30

Μουσική Σκηνή Χαμάμ
Δημοφώντος 97, Πετράλωνα
Τηλέφωνο: 21 0342 1212

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!