Η αγωνία των Σπουδαστών του ΤΕΙ Παραδοσιακής Μουσικής Ηπείρου

Μια ακόμη δραματική επιστολή από το Σύλλογο Σπουδαστών του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου με την εμβληματική φράση: «Ανίκανοι να
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
χωρίσουν δυο γαϊδάρων άχυρα...».

Η όλη κατάσταση δείχνει δίχως τέλος και η αγωνία για το ουσιαστικό «μετά» του τμήματος όχι μόνο παραμένει αλλά εντείνεται (διάβασε σχετικά ΕΔΩ)

Ακολουθεί η ανακοίνωση των σπουδαστών:

Σε πρόσφατο δημοσίευμά της η Διοίκηση, ακολουθεί γι’ άλλη μια φορά την τακτική του “πες –πες όλο και κάτι θα μείνει”. Όντας ανίκανη να επιλύσει το πρόβλημα και φοβούμενη να τσαλακώσει το “άθραυστο” προσωπείο της, χρησιμοποιεί ως καταφύγιο τον κοινωνικό αυτοματισμό, επιλέγοντας να προβάλλει τις ανάγκες επιβίωσης εργαζομένων, για τις οποίες, ενώ η ίδια φέρει την ευθύνη, την μεταθέτει σε εμάς.

Αυτή τη φορά δείχνει εμάς ως υπαίτιους, που ευθυνόμαστε για όλα τα δεινά του Ιδρύματος. Λες και η λειτουργία του ΤΕΙ δεν συνεχίζεται τόσο καιρό από τις γραμματείες των άλλων Τμημάτων και τη βιβλιοθήκη όπου έχουν εγκατασταθεί και δουλεύουν οι διοικητικοί υπάλληλοι.

Κατηγορούμαστε για την παρεμπόδιση πληρωμών εργαζομένων, για τις οποίες έχουμε προβλέψει, οι οποίες, όμως, δεν διεξάγονται με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης. Μόνο η μισθοδοσία των μονίμων καθηγητών έχει πραγματοποιηθεί, αφού οι ενήμεροι εργαζόμενοι για την μισθοδοσία των έκτακτων δεν έχουν προσέλθει στο Διοικητήριο, παρά το γεγονός ότι επιτρέψαμε τις εργασίες πληρωμών.

Η μισθοδοσία των εργαζομένων στα προγράμματα ΕΣΠΑ δεν διεξάγεται μετά από την άρνηση του αναπληρωτή Προέδρου του ΤΕΙ και υπεύθυνου αυτών, κ. Γκάνα. Επιπλέον οι ίδιοι εργαζόμενοι έχουν δηλώσει πως εργασίες οι οποίες θα μπορούσαν να διεξαχθούν, όπως είχε γίνει και σε παρελθοντικές καταλήψεις, δεν διεξάγονται με εντολή της Διοίκησης.

Αναρωτιόμαστε, λοιπόν: Ποιος είναι εκείνος που δεν θέλει να πληρωθούν οι δικαιούχοι; Ποιος θέλει να μην γίνουν οι εργασίες; Πάντως όχι εμείς. Η Διοίκηση θέλει να μας φορτώσει την πολιτική της καμένης γης που εφαρμόζει, ώστε να στρέψει φοιτητές και καθηγητές εναντίον μας.

Αναλυτικά, οι εργασίες πληρωμών που έχουν ήδη γίνει είναι οι έξης:

• Πληρωμή φοιτητών που εργάζονται στη βιβλιοθήκη (10/12/14)
• Διεκπεραίωση διαδικασίας συνταξιοδότησης υπαλλήλου (12/12/14)
• Πληρωμή του μόνιμου προσωπικού του Ιδρύματος (15/12/14)
• Έγκριση δαπάνης για την πληρωμή του πετρελαίου (17/12/14)
• Έγκριση δαπάνης για την ανακαίνιση της ΕΣΤΙΑΣ στην Ηγουμενίτσα (17/12/14)

Την ίδια στιγμή που κατηγορούμαστε για την παρεμπόδιση των παραπάνω, αναρτώνται στην ιστοσελίδα ΔΙΑΥΓΕΙΑ οι ανακοινώσεις των εντολών πληρωμής.

Για “μάχη” υπέρ της παροχής ποιοτικής εκπαίδευσης γίνεται λόγος εκ μέρους της Διοίκησης, την ώρα που έχει αποκλείσει αυταρχικά από το Τμήμα επιστημονικούς συνεργάτες με πλήρη προσόντα, προσλαμβάνοντας ως επί το πλείστον, εργαστηριακούς συνεργάτες με ελλιπή προσόντα. Επιπλέον, ως αποτέλεσμα του παραπάνω αποκλεισμού, για το δίμηνο "εξάμηνο" που καλούμαστε να παρακολουθήσουμε δεν έχουν προσληφθεί καθηγητές για τρία μαθήματα.

Σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του πολιτισμένου κόσμου η Διοίκηση αυτή θα είχε προ πολλού παραιτηθεί. Σε εμάς αντίθετα συνεχίζει να προχωρά από αυθαιρεσία σε αυθαιρεσία βάζοντάς μας στην θέση να αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της Συνέλευσης του ΤΕΙ Ηπείρου “καθώς πλησιάζει η λήξη του ημερολογιακού και οικονομικού έτους”, “αισθάνεται την ανάγκη να γνωστοποιήσει τόσο στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Ιδρύματος όσο και στην κοινωνία τα πιο σοβαρά από αυτά τα προβλήματα, ώστε να είναι σαφές το πλαίσιο στο οποίο αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να κινηθεί”. Επίσης “η κατάσταση την οποία βιώνει εδώ και έξι βδομάδες” το Ίδρυμα, “στενεύει τα πλαίσια στα οποία μπορεί να κινηθεί”.

Με βάση αυτά φτάνουμε αναπόφευκτα στο συμπέρασμα ότι σκοπός της δημοσίευσης των αποφάσεων της συνεδρίασης του ΤΕΙ Ηπείρου και η δήλωση τους ότι “θα παραμείνει σε διαρκή συνεδρίαση για όσο χρόνο απαιτηθεί μέχρι την επάνοδο της λειτουργίας του Ιδρύματος στην ομαλότητα” -συνεπώς μπορούν ανά πάσα στιγμή να επικαλεστούν απόφαση συνέλευσης- δεν είναι απλώς η ενημέρωση της κοινωνίας για τα προβλήματα τα οποία, υποτίθεται, δημιουργούμε στο Ίδρυμα αλλά η αποποίηση των ευθυνών για την αστυνομική επέμβαση που, όπως έχουμε πληροφορηθεί, πρόκειται να συμβεί τις επόμενες μέρες.

Σε αυτή την περίπτωση ζητούμε έμπρακτα την στήριξη της τοπικής κοινωνίας απέναντι σε ακόμα μία αυταρχική πράξη των Διοικούντων.

Ως Σύλλογος Σπουδαστών του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής και όχι ως “ομάδα φοιτητών”, όπως μας αποκαλούν, θέλοντας να υποβιβάσουν τον αγώνα μας, έχουμε αποφασίσει ομόφωνα ύστερα από Γενική Συνέλευση και με πλήρη απαρτία, όπως γίνεται με όλες τις αποφάσεις που έχουμε λάβει τις τελευταίες έξι εβδομάδες, να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις καθώς δεν έχει γίνει κανένα βήμα για την επίλυση των προβλημάτων από την πλευρά της διοίκησης.

Σύλλογος Σπουδαστών Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής

Διάβασε επίσης τη Διαμαρτυρία των Σπουδαστών

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!