Η αυθεντική μπάντα του Rory Gallagher στην Αθήνα

(ΑΚΟΥΣΤΕ) …και με αυτή την αφορμή, η σπάνια συνέντευξη του Rory Gallagher στο «Ποπ Κλαμπ» του Γιάννη Πετρίδη το '81.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ξεκίνησε το 2012 ως «Shadow Play» Festival με τους Band of Friends που αποτελούν μέλη της αυθεντικής μπάντας του Rory Gallagher και συνεχίζεται ως «Keep the Legend Alive» φέτος για 6η χρονιά, στο «Κύτταρο»!

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου οι Band of Friends στους οποίους ηγείται ο μπασίστας και στενός φίλος του Rory Gallagher, ο Gerry McAvoy, μαζί με τον ντράμερ Ted McKenna και τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Marcel Scherpenzeel και καλεσμένους του τους Vavoura Band του Τζώνυ Βαβούρα με τον κιθαρίστα Γιάννη Δρόλαπα, από τους λίγους μουσικούς που μπορούν να παίξουν τόσο καλά Gallagher, στήνεται μια ακόμη μεγάλη γιορτή με σκοπό να κρατηθεί ζωντανός ο μύθος του Ιρλανδού μουσικού που λατρεύεται στην Ελλάδα!

H σπάνια συνέντευξη του Rory Gallagher στον Γιάννη Πετρίδη τον Σεπτέμβρη του 1981 στο «Ποπ Κλαμπ»!



Η RockinTheBlues Events, που έχει ιδρύσει ο φανατικός οπαδός του Rory Gallagher, Σίμος Παυλίδης, σε συνεργασία με το Κύτταρο φέρνουν ξανά, εδώ, στον ευρωπαϊκό Νότο τους καταξιωμένους μουσικούς και συνοδοιπόρους του Rory, τους πρεσβευτές της μουσικής του διεθνώς, και αγαπημένους του ελληνικού κοινού:

Band Of Friends - Shadow Play @Kyttaro 12/12/2015

Μαζί τους, οι Vavoura band με την εκπληκτική σκηνική τους παρουσία και την ιδιαίτερη σχέση με τον Rory, καθώς ο Τζώννυ Βαβούρας ήταν ενεργό μέλος της παραγωγής του αξέχαστου live της Νέας Φιλαδέλφειας το 81 όπου μαζί με τον Γιάννη Δρόλαπα, έζησαν ιστορικές στιγμές παρέα με τον Rory και τον Gerry McAvoy! O Γιάννης Δρόλαπας (Vavoura Band / Μουσικές Ταξιαρχίες) μάλιστα, έγραψε αργότερα ένα φανταστικό ομώνυμο tribute κομμάτι για τον Rory!

Γιάννης Δρόλαπας 2012 παίζει RORY

Kyttaro - RORY GERRY TED.jpg
Band Of Friends:


GERRY McAVOY (Bass) Ο πλέον αναγνωρισμένος συμπαίκτης και φίλος του Rory παρών σε ΟΛΕΣ τις ηχογραφήσεις, σε ΟΛΕΣ τις περιοδείες, σε ΟΛΑ τα άλμπουμ του από το 1971 έως το 1991 (και φυσικά παρών στο live-σταθμό στη Ν. Φιλαδέλφεια το 1981)!

TED McKENNA (Drums) Μυθικός ντράμερ με τεραστία καριέρα στην αφρόκρεμα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, έχοντας πρωταγωνιστήσει μεταξύ άλλων με τους The Sensational Alex Harvey Band, Greg Lake - ELP, Gary Moore, Michael Schenker και Ian Gillan - Deep Purple! Ηχογράφησε και παρουσίασε με τον Rory τα: «Photo Finish», «Top Priority» and «Stage Struck».

MARCEL SCHERPENZEEL (Guitar/Vocals) Έχοντας μεγαλώσει με τη μουσική του Rory, άφησε πίσω την προσωπική του καριέρα και μπάντα (Marcel Scherpenzeel Band και Wolfpin) για να ζήσει στο μύθο του μεγάλου του ειδώλου και εν τέλει να κερδίσει το παράσημο του Gerry McAvoy, "This is the closest guitarist to Rory you will ever hear", αλλά και την κοινή αποδοχή σε ένα τόσο απαιτητικό ρόλο!

VAVOURA BAND: Η μπάντα που στα δύο χρόνια ύπαρξης και χωρίς δισκογραφία τα έσπαγε σε ένα γεμάτο Σπόρτινγκ είναι ένα φαινόμενο χωρίς προηγούμενο. Δε θα μπορούσε να ήταν αλλιώς όταν ο frontman δεν είναι άλλος από τον ΤΖΩΝΥ ΒΑΒΟΥΡΑ, αυτό τον εκρηκτικό ερμηνευτή και μπασίστα με τα χίλια πρόσωπα, γνωστό για την τρέλα την ενέργεια και τo χιούμορ του αλλά και τις κινηματογραφικές - τηλεοπτικές παρουσίες, όπου μαζί με το ιερό τέρας της κιθάρας, τον μυθικό Γιάννη Δρόλαπα (επίσης Μουσικές Ταξιαρχίες) έναν κιθαρίστα - σχολή από μόνον του ξεκίνησαν αυτό το τόσο ιδιαίτερο ροκ τρίο που μας χάρισε δυστυχώς μόνο το ιστορικό maxi single «Vana g. Vanna» και το πειραματικό «Τώρα το λένε Ethnic - Soundtracks for films». Όμως οι Vavoura Band θα μείνουν στην ιστορία όχι για την πλούσια δισκογραφία τους αλλά για τις μοναδικές ζωντανές τους εμφανίσεις… Από το 77 που άνοιγαν τους Socrates στο Κύτταρο έως σήμερα, αποτελούν εμπειρία για κάθε ροκά που σέβεται τον εαυτό του. (Τζώνυ Βαβούρας: Μπάσο, Φωνή - Γιάννης Δρόλαπας: Κιθάρα - Θωμάς Ανδρέου: Τύμπανα)

FB Event

Info:


Κύτταρο
Ηπείρου 48 κι Αχαρνών
τηλ 210-8224134

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου
Οι πόρτες ανοίγουν: 9 μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ

Σημεία Προπώλησης:

ΚΥΤΤΑΡΟ: ΗΠΕΙΡΟΥ 48 & ΑΧΑΡΝΩΝ - 210 8224134, 10.00-13.00 καθημερινές και ώρες-μέρες συναυλιών
EAT METAL RECORDS: ΣΠ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 45, ΕΞΑΡΧΕΙΑ, 213 0378553
SIRENS RECORDS: ΝΙΚΗΤΑΡΑ 14 ΑΘΗΝΑ, 210 3822304
BIG MOUTH: Γρ. ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ 8 ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Για αγορά εισιτηρίων εκτός Αττικής απεθυνθείτε στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Kyttaro Rory 16 Dec - Poster.jpg

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!