H Τασούλα Επτακοίλη συνομιλεί με τη Λίνα Νικολακοπούλου και τον Θοδωρή Βουτσικάκη στον ΙΑΝΟ

Η είσοδος είναι ελεύθερη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
24/01/2020

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στις 20:30 η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη, στο πλαίσιο του κύκλου «Συναντήσεις με Μουσικούς στο café του ΙΑΝΟΥ», θα συνομιλήσει με την πολυγραφότατη στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου και τον ταλαντούχο ερμηνευτή Θοδωρή Βουτσικάκη, για τη «συγγένεια» που τους έφερε κοντά και τις συγκινήσεις της τέχνης.

Ο επίλογος θα είναι, όπως πάντα, μουσικός.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη και θα προβάλλεται ζωντανά στο ianos.gr

Με την υποστήριξη του Μελωδία 99.2 και του Μέντα 88.

Λίγα λόγια για τη Λίνα Νικολακοπούλου
Η Ευαγγελία Νικολακοπούλου είναι ελληνίδα στιχουργός. Γεννήθηκε στις 30 Ιουνίου του 1957 στα Μέθανα. Η μητέρα της ήταν δασκάλα και ο πατέρας της στρατιωτικός. "Από τη μια παιδεία, από την άλλη πειθαρχία", παραδέχεται. Από μικρή έγραφε πολύ και όπως η ίδια αναφέρει, η πρώτη της επανάσταση έγινε στα δεκατρία της. "Από κει που έπαιζα όλη τη μέρα στους δρόμους, ξαφνικά κλείστηκα στο σπίτι. Διάβαζα, έβλεπα πολύ κινηματογράφο και τα μεσημέρια έγραφα. Μου άρεσαν οι ώρες που δεν υπήρχε τίποτα το ξύπνιο στο χώρο...". Σπούδασε κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα

κινηματογραφίας στη σχολή Σταυράκου, σκηνοθεσίας θεάτρου στη σχολή του Πέλου Κατσέλη, αλλά και κλασσικής κιθάρας στο Εθνικό και Ελληνικό Ωδείο Αθηνών.

Λίγα λόγια για τον Θοδωρή Βουτσικάκη
Ο Θοδωρής Βουτσικάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, σε μια οικογένεια που ενδιαφερόταν πολύ για τα καλλιτεχνικά και αγαπούσε τη μουσική. Ο ίδιος θυμάται τον εαυτό του να ψαχουλεύει, πιτσιρικάς, τα βινύλια των γονιών του: τη «Ρωμαϊκή Αγορά» του Μάνου Χατζιδάκι, το «Καπνισμένο τσουκάλι» του Χρήστου Λεοντή και του Γιάννη Ρίτσου, διάφορα άλμπουμ της Νάνας Μούσχουρη και του Σταύρου Ξαρχάκου αλλά και τους δίσκους με τα πρώτα τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη και της Λίνας Νικολακοπούλου. Δεν είναι καθόλου παράξενο, λοιπόν, που έχτισε «γέφυρες» μ' αυτό το ρεπερτόριο από την εφηβεία και μετά. Και να που φέτος βρέθηκε να συνεργάζεται με τη Λίνα Νικολακοπούλου, ερμηνεύοντας δικούς της στίχους πάνω σε μελωδίες του σπουδαίου Ιταλού συνθέτη Νικόλα Πιοβάνι. Έτσι δημιουργήθηκε το άλμπουμ «Όμορφη ζωή» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Panik Records.
Φωτογραφίες: Ευαγγελία Θωμάκου, Γιάννης Τσόλκας

Συναντήσεις με Μουσικούς στο Café του ΙΑΝΟΥ
Η μουσική είναι δρόμοι. Είναι ιστορίες και μνήμη. Είναι εικόνες και συναισθήματα. Είναι χάδια και σαϊτιές. Είναι δάκρυα και χαμόγελα. Κι αυτό τον χειμώνα γίνεται αφορμή η Τασούλα Επτακοίλη να συναντήσει στο café του ΙΑΝΟΥ ανθρώπους με το δικό τους, προσωπικό, ευδιάκριτο αποτύπωμα στα ελληνικά μουσικά πράγματα. Ανθρώπους που γνωρίζουμε. Ή νομίζουμε ότι γνωρίζουμε... Δημιουργούς που θα μιλήσουν εφ' όλης της ύλης. Για τη ζωή και την πορεία τους, για την έμπνευση, το κοινό και την αναγνώριση, για τον ανταγωνισμό, τους φόβους και τις προσδοκίες τους, για την τέχνη και την κοινωνία.
tassoula eptakoili synanthseis
Οι ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ πραγματοποιούνται στο café του ΙΑΝΟΥ, αναμεταδίδονται ζωντανά μέσα από το ianos.gr και το κοινό έχει τη δυνατότητα να υποβάλει τις ερωτήσεις του για τον κάθε καλεσμένο στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Link Εκδήλωσης: ΕΔΩ

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!