Γνωστοί δημιουργοί ζητούν καλύτερη οικονομική μεταχείριση των τραγουδοποιών

Εκατοντάδες μέλη της μουσικής βιομηχανίας έχουν υπογράψει μια ανοιχτή επιστολή.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Andrew Lloyd Webber, o Giorgio Moroder και άλλοι επιφανείς δημιουργοί υπογράφουν ανοιχτή επιστολή για τα πνευματικά δικαιώματα και ζητούν καλύτερη οικονομική μεταχείριση των τραγουδοποιών.

Η επιστολή ζητά από τις δισκογραφικές ετικέτες να πληρώνουν στους δικαιούχους ημερήσιο επίδομα και να δίνει στους συνθέτες πόντους από το μερίδιο της ετικέτας.

Εκατοντάδες μέλη της μουσικής βιομηχανίας έχουν υπογράψει μια ανοιχτή επιστολή σε δισκογραφικές ετικέτες με τίτλο "Pay Songwriters", ζητώντας καλύτερη οικονομική μεταχείριση των τραγουδοποιών. Η επιστολή έχει υπογραφεί από συνθέτες τραγουδιών, συμπεριλαμβανομένων παραγωγών και στελεχών, μεταξύ αυτών είναι οι Andrew Lloyd Webber, Giorgio Moroder, MNEK, Natalie Hemby, Stargate, Ross Golan, Savan Kotchecha Rick Nowels, Jin Jin, Tre Jean-Marie και πολλοί άλλοι.
Andrew Lloyd Webber
Το γράμμα δημιουργήθηκε από την Ακαδημία Μουσικής The Ivors και αναφέρει:

Όλοι γνωρίζουμε πόσο βασίζονται οι δημιουργοί, όχι μόνο στην σύνθεση τραγουδιών αλλά και στην έμπνευση, σκηνοθεσία και ανάπτυξη στη σύγχρονη μουσική βιομηχανία. Οι αναδυόμενοι καλλιτέχνες συχνά τοποθετούνται ως πρώτη ύλη στα χέρια των δημιουργών. Ακόμη και όταν πολλές ώρες του έργου ενός δημιουργού δεν "καταγραφούν" οι δημιουργοί αναλαμβάνουν μια τεράστια προσωπική και επαγγελματική επένδυση σε κάθε καλλιτέχνη που περνάει μέσα από τις πόρτες τους.

Ωστόσο, πολλοί εξ αυτών βρίσκονται τώρα σε μια βαθύτατα αξιοζήλευτη θέση. Στο παρελθόν, οι τραγουδοποιοί έχουν αποκομίσει μεγάλες ανταμοιβές για τη δουλειά τους, και μάλιστα πολλοί έμαθαν το εμπόριο τους όταν αυτό ήταν ακόμα ο κανόνας. Ένας τραγουδοποιός θα μπορούσε να έχει πολλά εκατομμύρια ροές και εξακολουθεί να είναι ανίκανος να ενοικιάσει στις πόλεις όπου γίνεται η δουλειά τους. Οι τραγουδοποιοί του παρελθόντος διακινδύνευαν την επένδυσή τους επειδή υπήρχε πιθανότητα επιστροφής εάν ένα τραγούδι χρησιμοποιήθηκε ή μάλιστα έκανε επιτυχία. Χωρίς τη δυνατότητα αυτών των επιστροφών, πού είναι το κίνητρο; Αυτή η ερώτηση πρέπει να μας κάνει να προβληματιστούμε.

Μπορούμε να δούμε ότι η δισκογραφική βιομηχανία γνώρισε τεράστια αύξηση στα έσοδα, ενώ τα κέρδη των τραγουδοποιών έχουν καταρρεύσει. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χάσουμε μια ολόκληρη τάξη δημιουργών προτού οι υπεύθυνοι κατανοήσουν πραγματικά την κατάσταση και το μοντέλο αυτό να διορθωθεί. Χρειαζόμαστε ένα βιώσιμο μοντέλο αποζημίωσης για δημιουργούς μουσικής που μειώνει τον κίνδυνο των δημιουργών να εγκαταλείψουν την δουλειά τους ή να αναλάβουν δεύτερη δουλειά λόγω του αυξανόμενου κόστους λειτουργίας.
Η Ivors Academy of Music Creators αντιπροσωπεύει όσο καλύτερα γίνεται τη σύνθεση τραγουδιών και τη δημιουργία. Θέλουμε να αποτρέψουμε την τάση να πληρώνονται χαμηλά οι δημιουργοί.

Η Ivors Academy δεν είναι ένωση. Δεν είμαστε σε θέση να υποβάλουμε απαιτήσεις σε οποιονδήποτε απασχολεί τα μέλη μας, αλλά με την εμπειρία που έχουμε μπορούμε να δούμε τις καταστροφικές συνθήκες και πιστεύουμε ότι υπάρχει μια αμφίδρομη θεραπεία:

1. Πληρώστε τους δημιουργούς ημερησίως (επίδομα ανά ημέρα).

Διεκδικούμε μια απλή άσκηση κάλυψης κόστους. Πιστεύουμε ότι η καταβολή ενός ελάχιστου ημερήσιου ποσού 75 £ / 120 $ σε κάθε τραγουδοποιό που συνεργάζεται με τον καλλιτέχνη σας θα ήταν ένα λογικό μέτρο. Αυτό το ημερήσιο επίδομα δεν θα μπορούσε να ανακτηθεί από το μερίδιο καλλιτέχνη.

2. Δώστε στους δημιουργούς πόντους από το μερίδιο ετικέτας.

Αυτό θα επέτρεπε στους δημιουργούς να ανταμείβονται σωστά όταν χρησιμοποιείται το έργο τους και να συμμετέχουν στις ανταμοιβές της επιτυχίας των καλλιτεχνών σας. Και πάλι, εξετάσαμε την ιδιότητα μέλους μας (και τις διοικήσεις τους) και πιστεύουμε ότι τουλάχιστον τέσσερις (4) πόντοι για τα καθαρά έσοδα που θα μοιραστούν μεταξύ των τραγουδοποιών που δεν εκτελούν σε ένα δίσκο θα ήταν ένα λογικό αίτημα στη διατήρηση της δομής.

Σας παροτρύνουμε να εξετάσετε και να ενεργήσετε βάσει αυτής της πρότασης όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Πρέπει να αναγνωρίσουμε και να υποστηρίξουμε το έργο των τραγουδοποιών για να διατηρήσουμε μια ισχυρή και υγιή μουσική βιομηχανία για το μέλλον.

Με θερμούς χαιρετισμούς,
Helienne Lindvall, πρόεδρος της επιτροπής τραγουδοποιών και διευθυντής του συμβουλίου, The Ivors Academy of Music Creators

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!