Γιώργος Ανδρέου: «Συναντήσεις» στο Χαλκηδόνιο Ωδείο

Σεμινάρια με θέμα τη δημιουργική διαδικασία που οδηγεί στη γέννηση του τραγουδιού.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στις «Συναντήσεις» χωρούν ΟΛΟΙ όσοι αγαπούν το Τραγούδι, το υπηρετούν (ή φιλοδοξούν να το υπηρετήσουν).

ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ: Γράφουν μουσικές πάνω σε λόγια άλλων (στιχουργών) και (συνήθως) δεν τραγουδούν αλλά εμπιστεύονται τα τραγούδια τους σε τραγουδιστές.

ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΟΙ: Γράφουν λόγια και μουσικές και τις περισσότερες φορές τραγουδούν οι ίδιοι τα τραγούδια τους.

ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ: Γράφουν τους στίχους, τα λόγια των τραγουδιών. Άλλοτε γράφουν πρώτοι (κι οι συνθέτες “μελοποιούν” τους στίχους τους), άλλοτε παίρνουν μελωδίες από τους συνθέτες και γράφουν πάνω στις μουσικές λόγια. Δεν εξομολογούνται ποτέ το μεγάλο τους μυστικό: όταν γράφουν πρώτοι στίχους, το κάνουν πάνω σε δικές τους μουσικές – είναι και συνθέτες μουσικής (καλά κρυμμένοι…).

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Παίζουν μουσικά όργανα, μετέχουν σε ορχήστρες, παίζουν σόλο ή είναι κεντρικοί σολίστ – μέσα τους κρύβουν κι έναν συνθέτη ή τραγουδοποιό που…κοιμάται ώσπου να ξυπνήσει!

ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ: Αυτοί τραγουδούν στη σκηνή (και στο στούντιο). Τους αρέσουν τα φώτα, ο κόσμος από κάτω, το κοινό γενικά – είναι οι σαμάνοι, οι διάμεσοι ανάμεσα στους δημιουργούς και τους ακροατές.

ΗΧΟΛΗΠΤΕΣ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ: Αυτοί με αγάπη στροβιλίζονται γύρω από το Τραγούδι (και πολύ θέλουν να μπουν σε βάθος).

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΡΙΩΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ. ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ(12 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ):

Τρεις συναντήσεις το μήνα συζητούμε τρόπους και δρόμους για την δημιουργία και ερμηνεία τραγουδιών, στυλ και ηχητικά τοπία, ρυθμολογία μουσικής και του Λόγου, ενορχηστρωτικές απόψεις και οπτικές καλλιτεχνικής παραγωγής. Μιλάμε ακόμα για το “πώς” μετά την δημιουργία (παραγωγή και ηχογράφηση, δισκογραφικές εταιρείες, ψηφιακή διανομή και εκμετάλλευση, διαφήμιση και επικοινωνία του υλικού).

Κατά την τέταρτη συνάντηση του μήνα φιλοξενούμε καλεσμένο επώνυμο (πολύ επώνυμο) από τον χώρο του Τραγουδιού, της Μουσικής και του Στίχου. Μιλάμε μαζί του, ρωτάμε τις απόψεις του. Του διαβάζουμε στίχους μας, τραγουδάμε μπροστά του, του παίζουμε τραγούδια μας. Θα επισκεφθούμε επίσης (στην διάρκεια του τριμήνου) οπωσδήποτε κάποιο σοβαρό στούντιο ηχογράφησης, για να παρακολουθήσουμε την διαδικασία ηχοληψίας από κοντά και να ακούσουμε τις απόψεις σημαντικών ηχοληπτών και τεχνικών όσον αφορά την καταγραφή του μουσικού υλικού ως ηχογραφήματος.

Οι «Συναντήσεις» έχουν έντονο διαδραστικό χαρακτήρα. Στιχουργοί, συνθέτες, τραγουδιστές (που μετέχουν στις Συναντήσεις) συνεργάζονται και δημιουργούν από κοινού τραγούδια, τα οποία και καλούνται να παρουσιάσουν “ζωντανά” ή ηχογραφημένα κατά την διάρκεια των σεμιναρίων. Στίχοι διαβάζονται και αξιολογούνται από τον εισηγητή και τους συμμετέχοντες. Μουσικές ακούγονται “επί τόπου”.

Το καλλιτεχνικό προϊόν των Συναντήσεων θα συγκεντρωθεί, θα αξιολογηθεί και θα παρουσιαστεί σε ξεχωριστή εκδήλωση εμπροστά στο ακροατήριο. Επίσης, θα ηχογραφηθεί ως αρχείο.

Έναρξη Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στις 6.30 μ.μ. και κάθε Πέμπτη στο Χαλκηδόνιο Ωδείο της Ν.Φιλαδέλφειας (Δεκελείας 71 & Σ.Σταματιάδη 2 ).

Πληροφορίες-Δηλώσεις Συμμετοχής στα τηλ.2102530080 και 2102856196.

Τα Σεμινάρια μπορούν να τα παρακολουθήσουν και απλοί ακροατές.

Περιορισμένος Αριθμός Συμμετοχών

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!