Γιαγιά στο Παπάγου είχε για τα σκουπίδια δίσκο των Beatles, αξίας 22 χιλιάδων δολαρίων!

Τον διέσωσε ο γείτονάς της, γνωστός τραγουδοποιός Rous.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
09/05/2018
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη φωτογραφία ανοίγματος βλέπουμε τον τραγουδοποιό Γιώργο Rous να επιδεικνύει τον δίσκο England's Greatest Recording Stars: The Beatles and Frank Ifield on Stage (1964), που μόλις διέσωσε από τα σκουπίδια.

Ο δίσκος, λέγεται πως τυπώθηκε σε λιγότερα από 100 αντίτυπα, και με τα χρόνια έγινε σπανιότατος. Το 1995, όπως αναφέρεται και στην wikipedia, ένα από αυτά τα αντίτυπα, πουλήθηκε 22 χιλιάδες δολάρια!

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Rous, μας είπε:

«Η γιαγιά, που είχε τον δίσκο, είναι γειτόνισσα μου. Την βοηθάω καμιά φορά σε διάφορες δουλειές. Τελευταία, της είχα πιάσει με ποντικοπαγίδα τα ποντίκια που είχαν τρυπώσει στο σπίτι της. Εκείνη για να με ευχαριστήσει, μου είπε πως έχει κάτι δίσκους για πέταμα και αν ήθελα να τους έβλεπα, μήπως μου άρεσε κάποιος. Έπαθα πλάκα όταν βρήκα ανάμεσα στους δίσκους της και αυτόν τον σπάνιο δίσκο των Beatles. Μου είπε πως τον αγόρασε πριν 40 + χρόνια, στο Λονδίνο. Τότε ήταν ροκ, νέα και είχε και παρακολουθήσει συναυλία των Beatles».

Ρωτήσαμε τον Rous αν σκέπτεται να πουλήσει τον δίσκο και μας απάντησε «Όχι, τέτοια πράγματα δεν πουλιόνται».
2 BEATLES

Σχετικά με τον δίσκο:


Ο δίσκος, βγήκε σε δύο εκδόσεις και με διαφορετικά εξώφυλλα, από την αμερικανική εταιρεία Vee-Jay Records, η οποία είχε για ένα σύντομο διάστημα, τα δικαιώματα να κυκλοφορεί τραγούδια των Beatles στην Αμερική. Αν και ο τίτλος του είναι The Beatles and Frank Ifield on Stage, στην πραγματικότητα, δεν περιέχει τραγούδια από ζωντανή συναυλία. Περιέχει τέσσερα τραγούδια των θρυλικών Σκαθαριών, σε στούντιο ηχογράφηση, που το 1964, είχαν ήδη βγει σε σινγκλάκια: Please Please Me, From Me to You, Ask Me Why και Thank You Girl.

Το άλμπουμ, περιέχει ακόμη, οκτώ ηχογραφήσεις του τραγουδιστή Frank Ifield.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!