Γέφυρες μουσικής, ποίησης και θεάτρου με καλλιτέχνες από διάφορες χώρες

2ο SKG Bridges Festival στη Θεσσαλονίκη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
06/05/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια ομάδα νέων μουσικών από το Κέντρο Προηγμένων Σπουδών Μουσικής του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι θα δώσουν δύο συναυλίες, θα φιλοξενήσει το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Μουσικού Graffiti II, που γίνεται με την ευκαιρία του 2ου SKG BRIDGES FESTIVAL (8– 12 Μαΐου 2019). Η πρώτη συναυλία θα δοθεί την Πέμπτη, στις 8.30 το βράδυ, στο Κρατικό Ωδείο, με τίτλο SKG IST «Αερο - γέφυρες Πολιτισμού»-Γέφυρα Μουσικής και Ποίησης και η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαΐου, την ίδια ώρα, στη Ρωμαϊκή Αγορά στην οδό Ολύμπου (στη διάρκειά της, το φιλοξενούμενο σχήμα από την Τουρκία θα συνεργαστεί με την ορχήστρα Εφήβων του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης).

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο του 2ου #SKG Bridges Festival, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος διοργανώνει το μίνι Διεθνές Φεστιβάλ «Europe Speaks Out». Επτά καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες παρουσιάζουν μια σειρά μονολόγων με θέμα την εικόνα της Ευρώπης σήμερα, την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Μαΐου, στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Η παράσταση «Europe Speaks Out: Επτά μονόλογοι για την Ευρώπη» αποτελεί μέρος ενός project που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Κρατικό Θέατρο της Στουτγάρδης τον Ιούνιο του 2018 (η είσοδος είναι ελεύθερη με τήρηση σειράς προτεραιότητας).

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν έξι εργαστήρια υποκριτικής από Ευρωπαίους καλλιτέχνες, ηθοποιούς και σκηνοθέτες, με θεματικές που αφορούν στην προσέγγιση της υποκριτικής τέχνης υπερβαίνοντας τα γεωγραφικά και γλωσσικά σύνορα. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε νέους ηθοποιούς και προσφέρονται δωρεάν από το ΚΘΒΕ (ο αριθμός των συμμετεχόντων έχει ήδη συμπληρωθεί οπότε δεν γίνονται πλέον δεκτές αιτήσεις). Οι μονόλογοι παρουσιάζονται με αγγλικούς και ελληνικούς υπέρτιτλους.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!