Γαλάνη, Τσαλιγοπούλου & Νέγκα singing Greece: a tribute

(PHOTOS) Sold out στο Barbican Centre του Λονδίνου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Γιώτα Νέγκα, για πρώτη φορά στο Λονδίνο μαζί, παρουσίασαν ένα πρόγραμμα βασισμένο στο λαϊκό τραγούδι. Μια παράσταση που παρακολούθησαν 2000 άτομα, σε ένα ασφυκτικά γεμάτο θέατρο, αποθεώνοντας τις τρεις μεγάλες κυρίες του ελληνικού τραγουδιού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο, Έλληνες, Βρετανοί και θεατές διαφόρων εθνικοτήτων έγιναν ένα με όχημα τα σπουδαία τραγούδια μεγάλων συνθετών. Το χειροκρότημα του κοινού και ο ενθουσιασμός ήταν τέτοιος που δεν άφηνε τις τρεις ερμηνεύτριες στο τέλος να φύγουν από τη σκηνή.

Στο πρόγραμμα αυτό όλα και όλοι είχαν λόγο: Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Τσιτσάνης, Παπαϊωάννου, Ξαρχάκος, Λοΐζος, Ζαμπέτας αλλά και Πάνου, Καλδάρας, Μητσάκης, Μούτσης, Σπανός, Νικολόπουλος. Δίπλα στους μεγάλους δημιουργούς, βρήκαν τη θέση τους σμυρναίικα αλλά και παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια.

Η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Γιώτα Νέγκα με τους 9 εξαιρετικούς μουσικούς τους έστησαν στην κατάμεστη αίθουσα του Barbican Center μια μεγάλη γιορτή, μία συναυλία απόδειξη πως το καλό ελληνικό τραγούδι αντέχει στο χρόνο και μεταφέρεται στις καρδιές των απανταχού Ελλήνων ενεργό και ακέραιο.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!