«Έτσι είναι η ζωή»… με Ζωή Τηγανούρια & Χρήστο Παπαδόπουλο

(PHOTOS) Η Ζωή Τηγανούρια και ο Χρήστος Παπαδόπουλος στην γεμάτη εκπλήξεις παράστασή τους στο Kremlino στον Πειραιά.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Δυο εξαιρετικοί μουσικοί με διαφορετικές, αλλά και παράλληλες τροχιές και δυο δημιουργοί τραγουδιών που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν σμίγουν στο Kremlino στον Πειραιά στην παράσταση «Έτσι είν’ η Ζωή».

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος μέσα απ’ το σχήμα Τα Παιδιά από την Πάτρα, αλλά κυρίως μέσα απ’ την αυτόνομη παρουσία του ως συνθέτης, μας έχει χαρίσει στιγμές όπως τα: «Φίλα με», «Αρχιπέλαγος», «Χωρισμός», «Αυτή η γη έχει φωνή» -όλα σε στίχους Κώστα Μπαλαχούτη-, «Εγώ γιορτάζω πάντα όταν πονάω», «Είχα κάποτε μι’ αγάπη», «Δεν χρωστάω» κ.ά.

Αρκετά από τα παραπάνω κομμάτια συνόδευσαν τηλεοπτικές σειρές που γνώρισαν πλατιά αποδοχή. Και ο Παπαδόπουλος συνεχίζει την ιδιαίτερη στράτα του και σαν δημιουργός και σαν μπουζουκίστας με δικό του χρώμα και ήχο και σαν περφόρμερ στη διασκέδαση.

Αναλόγως κινείται και η Ζωή Τηγανούρια. Δεν είναι τυχαίο πως στην παράσταση «Έτσι είν’ η Ζωή», ο Θάνος Πολύδωρας ερμήνευσε το τραγούδι τίτλων του σήριαλ, το «Δυο Χείλη Κατακόκκινα» και η ανερχόμενη ερμηνεύτρια Πελαγία ερμήνευσε τραγούδια από τη σειρά «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο», του οποίου το soundtrack έχει συνθέσει η Τηγανούρια. Είναι αξιοσημείωτο πως κι εκείνη με τη σειρά της -πέρα από τη δεδομένη δεξιοτεχνία της στο ακορντεόν- κατόρθωσε να ξεφύγει απ’ τα δεσμευτικά όρια της μουσικού και να βγει μπροστά και σαν συνθέτρια αλλά και να διακριθεί για την δυναμική και γοητευτική συνάμα παρουσία της στις ζωντανές εμφανίσεις.
zoi01.jpg
Τον Παπαδόπουλο και την Τηγανούρια, εκτός του Θάνου Πολύδωρα και της Πελαγίας, συντροφεύει και η τραγουδίστρια και ηθοποιός Πολυτίμη η οποία παρουσιάζει για πρώτη φορά ζωντανά το τραγούδι «Όνειρα Κομμάτια» σε σύνθεση της Τηγανούρια και στίχους Μαρκέλλας Σελιανίτου από την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Κάθε τέλος, μια αρχή…».

Έκπληξη προκάλεσε η εμφάνιση του Χρήστου Παπαδόπουλου με το ορχηστρικό κομμάτι του Μανώλη Χιώτη που έπαιξαν μαζί με τη Ζωή Τηγανούρια και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό. Συγκινητική ήταν η παρουσία της Υακίνθης Λάγιου, που ερμήνευσε τα «Τι Πάθος» του Δημήτρη Λάγιου και «Κόρη γλυκιά» για τη Νίκη της Σαμοθράκης.

Η παράσταση έκλεισε νοσταλγικά με το τραγούδι «Σβήσε το φως να κοιμηθούμε», όπου ερμηνευτές, χορευτές, μουσικοί και κοινό -ανάμεσά τους και αρκετοί καλλιτέχνες- έγιναν όλοι «ένα» σιγοτραγουδώντας μέχρι το φως να σβήσει, για να ανάψει και πάλι για όσους δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την πρώτη παράσταση, την προσεχή Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στο Kremlino.
zoi03.jpg

Info:


Kremlino
Καραΐσκου 119
Πειραιάς

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου
Ώρα 21:30
Κρατήσεις: 210 4100010

Είσοδος: 12€ με μπύρα/κρασί - 10€ φοιτητικό/ανέργων

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!