Έρχεται από το 1968 το χαμένο ντεμπούτο του Έλτον Τζων "Regimental Sgt. Zippo"

Επιρροή του από τους Beatles είναι εμφανής
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
15/06/2022

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Πέρυσι, ο Elton John εξέπληξε τους θαυμαστές το Record Store Day με την πρεμιέρα του Regimental Sgt. Zippo, ενός ολοκληρωμένου στούντιο άλμπουμ το οποίο ηχογράφησε πριν από το πρώτο του LP που κυκλοφόρησε επίσημα ποτέ, το Empty Sky, το 1969.
sdfghjhgfd
Τώρα, το κάποτε χαμένο στολίδι της ψυχεδελικής σκηνής Regimental Sgt. Zippo θα κυκλοφορήσει ευρύτερα στις 8 Ιουλίου, από την Island / Mercury στο ντεμπούτο της στερεοφωνικής έκδοσης του σε μονό βινύλιο και μονό CD. Η έκδοση βινυλίου στο RSD παρουσιάστηκε σε mono (μονοφωνική έκδοση). Η έκδοση CD υπόσχεται να περιέχει το πλήρες άλμπουμ τόσο σε μονοφωνική όσο και σε στερεοφωνική έκδοση.

Elton John - Regimental Sgt Zippo (1968) With Lyrics!

Η πρώτη επίσημη γεύση του Regimental Sgt. Zippo ήρθε το 2020 με το Elton John's Jewel Box. Μεταξύ των 8 CD του ήταν τρεις σπάνιοι δίσκοι της περιόδου 1965-1971. Ίσως τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια που συμπεριλήφθηκαν ήταν αυτά που προορίζονταν για το Regimental Sgt. Zippo, μια πλήρης λίστα κομματιών του οποίου δημοσιεύτηκε στις σημειώσεις του Jewel Box.

elton john 2020
Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στα Dick James Studios στο Λονδίνο στα τέλη του 1967 και στις αρχές του 1968, όταν ο συνθέτης Elton John και ο στιχουργός Bernie Taupin - στις πρώτες μέρες της διαρκούς συνεργασίας τους - έγραψαν μια σειρά τραγουδιών υπό την επιρροή των Beatles αλλά με το δικό τους αναπτυσσόμενο στυλ. Την παραγωγή τους ανέλαβε ο κιθαρίστας Caleb Quaye και ο μηχανικός ήχου Frank Owen, ενώ στο συγκρότημα συμμετείχαν οι Elton John, Quaye, ο μπασίστας Dee Murray και ο ντράμερ Dave Hynes. Η ορχήστρα του Paul Fenoulhet έπαιξε τις μπαρόκ διασκευές του Zack Laurence.

Elton John's "And the Clock Goes Round" from "Regimental Sgt. Zippo" Vinyl Album (with Lyrics)

Συνολικά δώδεκα μελωδίες προορίζονταν για το άλμπουμ του οποίου ο τίτλος αποφασίστηκε να είναι το πραγματικό όνομα του Έλτον Έλτον, Ρέτζιναλντ, της στρατιωτικής θητείας του πατέρα του, ενώ άλλη μια φορά η επιρροή των Beatles είναι εμφανής.

Για άγνωστους λόγους, το άλμπουμ έμεινε στο ράφι και ο κόσμος θα έπρεπε να περιμένει μέχρι το 1969 για να ακούσει ένα πλήρες άλμπουμ με τραγούδια του Elton John και του Taupin με τον τίτλο Empty Sky. Αν και μερικά κομμάτια του διέρρευσαν σε bootlegs, το Regimental Sgt. Zippo ξεχάστηκε σε μεγάλο βαθμό τις επόμενες δεκαετίες καθώς η καριέρα του ντουέτου πήρε μεγάλη διάσταση.

elton john regimental sgt zippo Cover Art

Όλα τα τραγούδια του Regimental Sgt. Zippo εκτός από το "You'll Be Sorry to See Me Go" εμφανίστηκαν στο Jewel Box (αν και όχι με την σειρά του άλμπουμ). Ορισμένα από αυτά παρουσιάστηκαν σε μορφή demo - όχι στις εκδόσεις που θα είχαν ακουστεί στο τελευταίο άλμπουμ - συμπεριλαμβανομένων των "When I Was Tealby Abbey", "And the Clock Goes Round", "Angel Tree" και "A Dandelion Dies in The Wind".

Elton John's "When I was Tealby Abbey" from "Regimental Sgt. Zippo" Vinyl Album (with Lyrics)

Άλλα τραγούδια εκδόθηκαν στο Jewel Box σε εναλλακτικές μίξεις ή και εκδοχές. Τα μόνα κομμάτια που παρουσιάζονται σε πανομοιότυπες εκδόσεις στο Jewel Box και στο τελευταίο άλμπουμ είναι τα "Turn to Me", "Tartan Colored Lady" και "Hourglass".

Ενώ το Regimental Sgt. Zippo δεν έφτασε ποτέ αρκετά μακριά το 1968 σαν άλμπουμ για να σχεδιαστεί το εξώφυλλό του, ωστόσο το εξώφυλλο της νέας παρουσίασης του είναι της εποχής αυτής που γράφτηκαν τα τραγούδια του. Ο David Larkham έκανε το σχέδιο με στυλό και μελάνι όπως φαινόταν στο εξώφυλλο του 1969 στο δίσκο Empty Sky. Η αρχική του ασπρόμαυρη εικονογράφηση μετατράπηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Darren Evans (με τη συγκατάθεση του Larkham) στην έγχρωμη έκδοση που εμφανίζεται τώρα.

elton john sgt. zippo
Το Regimental Sgt. Zippo είναι μια απολαυστική και απαραίτητη προσθήκη σε οποιαδήποτε δισκοθήκη του Elton John και θα είναι διαθέσιμη στα δισκάδικα και διαδικτυακά στις 8 Ιουλίου.

Επίσης, στις 8 Ιουλίου, το διπλό πλατινένιο άλμπουμ του Elton John του 1992 The One (με τα τραγούδια "The One", "Runaway Train", "Simple Life" και "The Last Song") μαζί με το σετ του 2004 Peachtree Road (με τα "All That I'm Allowed (I'm Thankful)", "Turn the Lights Out When You Leave" και "Answer in the Sky") θα επανεκδοθεί σε βινύλιο. Το Peachtree Road θα περιλαμβάνει τρία bonus κομμάτια που θα ερμηνεύσει ο John από τη μουσική του που ήταν υποψήφια για Tony Award για τα μιούζικαλ του Billy Elliot στο Broadway: "The Letter", "Merry Christmas, Maggie Thatcher" και "Electricity".

eltonjohn allstatearena 23

Το άλμπουμ Elton John - Regimental Sgt. Zippo θα περιλαμβάνει :

CD (24 κομμάτια, μονοφωνικό και στερεοφωνικό)

LP (12 κομμάτια, στερεοφωνικό)

Τα 12 τραγούδια του άλμπουμ είναι :

When I Was Tealby Abbey (Take 7 - rec. April 5, 1968)

And the Clock Goes Round (Take 3 - rec. April 3, 1968)

Sitting Doing Nothing (John/Quaye) (Take 4 - rec. March 7, 1968) (Alternate Mix to Jewel Box version)

Turn to Me (Take 10 - March 10, 1968)

Angel Tree (Take 3 - rec. January 11, 1968 - backgrounds added January 19)

Regimental Sgt. Zippo (Take 2 - rec. May 20, 1968) (Complete Band Version/Alternate Mix to Jewel Box Band Version)

A Dandelion Dies in the Wind (Take 2 - rec. March 10, 1968)

You'll Be Sorry to See Me Go (Take 3 - rec. April 4, 1968)

You're My Woman (a.k.a. Nina) (Take 7 - rec. November 15, 1967) (Arranged Band Version/Alternate Mix to Jewel Box Band Version)

Tartan Coloured Lady (Take 11 - rec. February 16, 1968)

Hourglass (Take 1 - rec. March 10, 1968)

Watching the Planes Go By (Take 1 - rec. February 6, 1968) (Arranged Band Version/Alternate Mix to Jewel Box Band Version)

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!