Επτά επί Θήβας - 7 τραγουδίστριες εγκαινίασαν το μουσείο της Θήβας

(VIDEO & PHOTOS) Αλεξίου, Αρβανιτάκη, Γαλάνη, Μπάμπαλη, Πρωτοψάλτη, Τσαλιγοπούλου & Φριντζήλα τραγούδησαν στην τελετή.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
7 γυναίκες, 7 τραγουδίστριες από τις καλύτερες που διαθέτουμε, η Χάρις Αλεξίου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Δήμητρα Γαλάνη, η Ανδριάννα Μπάμπαλη, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου & η Μάρθα Φριντζήλα τραγούδησαν στην τελετή εγκαινίων του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Θήβας, την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016.

Η Χάρις Αλεξίου, που κατάγεται από τη Θήβα, δε θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια σημαντική για την πόλη της βραδιά. Μάλιστα, δήλωσε:

«Το μουσείο αυτό είναι κληρονομιά όλων των Ελλήνων και πρέπει να το κάνουμε γνωστό σε όλο τον κόσμο, γιατί στέκεται μαζί με τα καλύτερα μουσεία του κόσμου. Δεν είναι μόνο δικό μας, δεν είναι μόνο δικό μου, δεν είναι μόνο η πόλη μου… Αυτά είχα στο μυαλό μου και σκέφτηκα ότι δεν θα ήταν σωστό να ζήσω μόνο εγώ αυτή την τιμή, να τραγουδήσω και να συμμετέχω με τον τρόπο μου σε αυτή την σπουδαία βραδιά. Έτσι, λοιπόν, μόλις ο δήμαρχός μας ήρθε και με βρήκε στην Αθήνα και μου ζήτησε να προσφερθώ, σήκωσα τα μανίκια και κάλεσα άλλες έξι σπουδαίες, μεγάλες καλλιτέχνιδες, οι οποίες μου είπαν αμέσως ναι! Όχι για λόγους συναδελφικούς, αλλά γιατί και οι έξι αυτές μαζί με μένα εφτά, οι «Εφτά επί Θήβας», ήρθαν να τιμήσουν γιατί ξέρουν πόσο σπουδαίο είναι αυτό το έργο για τη χώρα μας. Θέλω να ευχηθώ, αυτή η βροχούλα που μας συνόδευσε στο ταξίδι μας να είναι ένα λουτρό του πνεύματός μας για να συνεχίσουμε με ομόνοια και αλληλεγγύη».

Στο πιάνο ήταν ο Αχιλλέας Γουάστωρ και στο ακορντεόν ο Παναγιώτης Τσεβάς.

Πηγή: http://exeisminima.gr

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!