«Ελάτε μαζί μας μια βόλτα»: Έκθεση του ανέκδοτου αρχείου του Νικόλα Άσιμου

(PHOTOS) 31 χρόνια μετά και για πρώτη φορά θα εκτεθεί στο κοινό το αρχείο του.
Ο Νικόλας Άσιμος τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Μάρτη 1988 «έφυγε» για μια ατελείωτη βόλτα, κι όσο κι αν ζήτησε (στα τελευταία σημειώματά του) από μας, λέει χαρακτηριστικά: «παρακαλώ τους δημοσιογράφους κι άλλους έξυπνους να μην ασχοληθούν μαζί μου γιατί δεν ξέρουν», πολλοί πια αφιερώνουμε χρόνο και μελάνι γι’ αυτόν.

31 χρόνια μετά κι ο Νικόλας υπάρχει μέσα από τα τραγούδια του, τη δυναμική των στίχων του και πολλές ιστορίες γύρω απ’ τη ζωή του.

31 χρόνια μετά και για πρώτη φορά θα εκτεθεί στο κοινό το αρχείο του Νικόλα. Μακριά από ιστορίες και φήμες, παρά μόνο το ίδιο το χειρόγραφο υλικό, θα «μιλήσει» για τον Άσιμο.

Από τις 3 έως τις 15 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί στο Ρομάντσο η προαναγγελθείσα έκθεση.

Με αφορμή το αρχείο, 12 εικαστικοί καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν και εκθέσουν έργα, στον πρώτο όροφο του κτιρίου, με τα οποία πραγματεύονται κοινωνικούς προβληματισμούς του τότε σε σχέση με το σήμερα, ενώνουν τη εποχή του με τη δική μας, και εν τέλει μας καλούν σε μια βόλτα.

Μια βόλτα που θα ολοκληρωθεί με συναυλίες τις 2 πρώτες μέρες της έκθεσης: Μανώλης Κουτσονάνος -από την παράδοση στη jazz-, Mode Plagal, Δημήτρης Πουλικάκος, Vasilis Giaslakiotis - Dretta, Γιώργος Μπίλιος, Guests: Φοίβος Δεληβοριάς, Γιάννης Ζουγανέλης, Adetayo & Kabasele. (Το τελικό πρόγραμμα είναι υπό διαμόρφωση).

Το αρχείο περιλαμβάνει: χειρόγραφα του Νικόλα, γνωστά του τραγούδια - την ώρα που τα φτιάχνει, με διορθώσεις, λάθη, διαφορετικοί στίχοι, ανέκδοτα τραγούδια και στίχους, χειρόγραφες σκέψεις του σε πολλά θέματα, καταγγελίες, αφίσες συναυλιών, πλούσιο φωτογραφικό υλικό τα τελευταία του σημειώματα και πολλά άλλα.

Το αρχείο μου έχει παραχωρήσει για τις ανάγκες τις έκθεσης, η οικογένεια Ασημόπουλου, με τη σύμφωνη γνώμη της κόρης του Νικόλα.

Σας προσκαλώ λοιπόν, ελάτε μαζί μας μια βόλτα.

Φώτης Καραγεωργίου, Εικαστικός καλλιτέχνης - διοργανωτής της έκθεσης
asimos ekthesi

Info:


Bios - Ρομάντσο
Αναξαγόρα 3, Αθήνα | τηλ. 216 7003325

Διάρκεια Έκθεσης: Παρασκευή 3 Μαΐου - Τετάρτη 15 Μαΐου
Παρασκευή 3 & Σάββατο 4 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν συναυλίες

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates