ΕΔΕΜ θα λέγεται ο νέος οργανισμός πνευματικών δικαιωμάτων

Στην τελική φάση οι διαδικασίες
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Aυτά είναι τα αρχικά, της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής, του νέου ανεξάρτητου φορέα συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων.

Ο νέος φορέας έχει τη μορφή του Αστικού Μη Κερδοσκοπικού Συνεταιρισμού Δημιουργών /Δικαιούχων δικαιωμάτων πνευματικής Ιδιοκτησίας από μουσικά έργα και ακολουθεί τους όρους και διαδικασίες των διεθνών ΟΣΔ με τους οποίους θα βρίσκεται σε απόλυτη εναρμόνιση.

Tο καταστατικό το οποίο ολοκληρώθηκε και βρίσκεται στη φάση της τελικής έγκρισης. εστάλη τη Δευτέρα στους δημιουργούς προκειμένου να ενημερωθούν ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να δηλώσει την πρόθεσή του να γίνει ιδρυτικό μέλος του νέου οργανισμού.

Η ιδιότητα του ιδρυτικού μέλους, πάντως, δεν παρέχει κανένα ειδικό προνόμιο, έναντι των υπολοίπων μελών απλά αποτελεί αναγκαία και νόμιμη προϋπόθεση για την κατάθεση του καταστατικού να υπάρχουν σ’ αυτό ιδρυτικά μέλη.

Ο νέος οργανισμός θα διαδεχθεί την κρατική Ειδική Υπηρεσία Έκτακτη Διαχείριση που ανέλαβε να καλύψει, προσωρινά, το τεράστιο κενό που δημιουργήθηκε από την ανάκληση της άδειας της ΑΕΠΙ.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!