Δύο Ελληνίδες υποψήφιες για τα βραβεία Grammy

(VIDEO) Ανάμεσα στους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Σύμφωνα με το έγκριτο αμερικάνικο περιοδικό Billboard, στο έντυπο τεύχος που κυκλοφόρησε στις 23 Οκτωβρίου 2021, οι αδελφές Σπανομάρκου (Αρετή και Ιωάννα) βρίσκονται στα υπόψιν για υποψηφιότητα στα φετινά Grammy, με τρία τραγούδια που έχουν συνθέσει, αλλά και με ένα album παραγωγής τους.

Πρόκειται για τα τραγούδια τους: “Preocupado” που ερμηνεύει η πολυπλατινένια Νεοϋορκέζα τραγουδίστρια Natalis, “Ανεμοσκορπίσματα”, “Ο ύμνος των Σειρήνων” και το ορχηστρικό album “Malay Vibes”.

Σύμφωνα με την Εθνική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των Η.Π.Α., διαγωνίζονται για τις κατηγορίες Song of the Year, Record of the Year, Best Global Music Performance, Best Rock Song, Best Contemporary Instrumental Album, αλλά και για την κατηγορία της καλύτερης ενορχήστρωσης, που αφορά στην σύνθεση, και Instruments and Vocals, που αφορούν επίσης στην ερμηνεία και αρτιότητα της εκτέλεσης, των μουσικών και των συντελεστών που συμμετείχαν (μουσικοί, ηχολήπτες, μηχανικοί ήχου).

Ο συναγωνισμός είναι τεράστιος, ανάμεσα σε καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης των μεγαλύτερων δισκογραφικών του κόσμου, όπως ο Elton John, ο Justin Bieber, η Ariana Grande, η Selena Gomez, η Taylor Swift, η Lana Del Rey, ο Kanye West, οι AC/DC κ.α.

Η προηγούμενη βράβευση της Αρετής και της Ιωάννας Σπανομάρκου ήρθε από την Καλιφόρνια, όπου είχαν κερδίσει τρία χρυσά μετάλλια στα Global Music Awards, στις κατηγορίες "Best Album" και "Original Score" για το soundtrack που συνέθεσαν για τη θεατρική παράσταση «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς, σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.

Αναμένεται λοιπόν να δούμε τα αποτελέσματα της πρώτης ψηφοφορίας και αν τελικά οι συνθέσεις των αδελφών Σπανομάρκου, περάσουν αυτή την αρχική φάση και βρεθούν στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού.

Δείτε σχετικό βιντεο με αποσπάσματα του περιοδικού Billboard, στο αφιερωματικό τεύχος για τη πρώτη φάση των Grammy.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!