Chania Rock Festival 2019 με δυνατές rock και metal συμμετοχές

(PHOTOS) Δείτε το πρόγραμμα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το Chania Rock Festival μεγαλώνει φέτος και υποδέχεται το διήμερο 5-6 Ιουλίου 2019 μια σειρά θρυλικών ονομάτων της rock και metal σκηνής: Demons and Wizards, Tarja Turunen (ex-Nightwish), Uli Jon Roth (ex-Scorpions), Rotting Christ, Carthagods, ενώ αναμένονται και άλλες ανακοινώσεις.

Ο θρυλικός πρώτος κιθαρίστας των Scorpions, Uli Jon Roth, θα εμφανιστεί την Παρασκευή 5 Ιουλίου με το συγκρότημά του σ’ ένα σετ που θα αποτελείται από τραγούδια των «Σκορπιών». Ένας κιθαρίστας που έχει γράψει ιστορία κι έχει επηρεάσει τεράστιους κιθαρίστες, όπως ο Kirk Hammett (Metallica), Yngwie Malmsteen, Wolf Hoffmann (Accept), Marty Friedman (ex-Megadeth), Christofer Johnsson (Therion) εκτός των άλλων και φυσικά τον «δικό μας», Gus G, ο οποίος έδωσε στο συγκρότημά του, τους FIREWIND, το όνομα δίσκου του Uli Roth!
Uli Jon Roth Chania Rock Festival
Ο Γερμανός κιθαρίστας, έπαιξε σε τέσσερα πρώτα στούντιο άλμπουμ των «Σκορπιών» από το 1974 έως το 1978, στο «Tokyotapes», έναν από τους πιο σημαντικούς liveδίσκους όλων των εποχών, με πωλήσεις άνω του εκατομμυρίου και σε τραγούδια ύμνους του σκληρού rock, όπως το «Intrance», το «Steam rockfever», το «Pictured life», το «We’ll burn the sky», το «Sails of Charon» με το σόλο που θεωρείται από τα πιο κλασικά και με τη μεγαλύτερη επιρροή στο neoclassical παίξιμο, αλλά και σε μερικές από τις ωραιότερες μπαλάντες τους, όπως το «Born to touch your feelings» ή το «Yellow raven».

Το Chania Rock Festival, ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ της Νότιας Ευρώπης και φυσικά της Ελλάδας, που ξεκίνησε το 2002, θα διεξαχθεί για μία ακόμα φορά στον μαγικό χώρο του Προμαχώνα San Salvatore της πόλης των Χανίων, στην Κρήτη, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιουλίου 2019. Όλα αυτά τα χρόνια, τεράστια σχήματα από διάφορες χώρες του κόσμου, έχουν προσφέρει ανεπανάληπτες στιγμές. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς: [Blind Guardian (GER), Sabaton (SWE), Kreator (GER), Paradise Lost (UK), W.A.S.P (USA), U.D.O (GER), Anathema (UK), Therapy? (IRL), Soulfly (BRA), D-A-D (DEN), Phil Campbell And The Bastard Sons (UK), Warlord (USA), Dirkschneider (GER), Moonspell (POR), Tyketto (USA), Destruction (GER), H.E.A.T. (SWE), Blaze Bailey (GB), Warrel Dane (U.S.A.), Grave Digger (GER), Cutting Crew (GB), αλλά κι εγχώρια σχήματα - καλλιτέχνες [Gus G, Rotting Christ, Septicflesh, Last Drive, Spitfire, Inner Wish, Rock N’ Roll Children, Planet Of Zeus, Nightstalker, Poem, κ.α.].
Perioxi Chania Rock Fest

Αναλυτικά οι συμμετοχές:


Την Παρασκευή 5 Ιουλίου, θα εμφανιστεί επίσης στο Chania Rock Festival μία πραγματική ντίβα της rock μουσικής, με λαμπρή καριέρα, που τραγουδά με την ίδια άνεση heavy metal και όπερα. Η Tarja, μία από τις πιο δημοφιλείς περσόνες στη rock μουσική.

Η Tarja Turunen, Φιλανδικής καταγωγής, είναι πολλά περισσότερα από μία απλή τραγουδίστρια. Αρχικά έγινε γνωστή μέσα από το κορυφαίο symphonic metal συγκρότημα όλων των εποχών, τους Nightwish, όπου ήταν ιδρυτικό μέλος και τραγούδησε στους πέντε πρώτους, μνημειώδεις δίσκους τους κι αρκετά εκατομμύρια πωλήσεων, αποχώρησε με επεισοδιακό τρόπο από το σχήμα, αναγκάζοντας τον ηγέτη του να δηλώσει ότι ψάχνει μία εντελώς διαφορετική τραγουδίστρια, αφού γνωρίζει πως δεν πρόκειται να βρει δεύτερη σαν εκείνη. Η σόλο καριέρα της, με το γκρουπ που φέρει το όνομά της, TARJA, τη βρίσκει να είναι πλέον η βασική συνθέτης των τραγουδιών και να ξεφεύγει από τα στεγανά του heavy metal, χωρίς βέβαια να το αποκηρύσσει. Απλά το συνοδεύει με αρκετά pop στοιχεία και περισσότερη opera.
Tarja
Το Σάββατο 6 Ιουλίου, θα ανέβουν στη σκηνή του Chania Rock Festival, για πρώτη φορά στην ιστορία τους στη χώρα μας και σε αποκλειστική εμφάνιση για το 2019, οι Demons & Wizards! Το συγκρότημα που αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας δύο από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες όλων των εποχών στο χώρο της heavy metal μουσικής για τη χώρα μας. Του Hansi Kursch, τραγουδιστή και ηγέτη των Γερμανών βάρδων, Blind Guardian (που ήταν οι headliners το 2017 στο CRF) και του Jon Schaffer, κιθαρίστα, συνθέτη και αδιαμφισβήτητου αρχηγού των Αμερικάνων ICE DEARTH.

Οι Demons & Wizards, βρίσκονται ήδη στο στούντιο αυτόν τον καιρό, ηχογραφώντας τον τρίτο τους δίσκο, που θα διαδεχτεί το ομώνυμο άλμπουμ του 2000 και το «Touched by the crimson king» του 2005, ύστερα από 13 χρόνια παύσης. Οι μοναδικές συναυλίες που είχαν δώσει, ήταν το 2000 και ήταν μετρημένες στα δάχτυλα των χεριών. Για το 2019, έχουν ανακοινώσει περιορισμένο αριθμό συναυλιών, κυρίως σε μεγάλα φεστιβάλ, στις υψηλότερες θέσεις του billing, έχοντας μεταξύ των άλλων και αποκλειστική εμφάνιση σε γερμανικό φεστιβάλ στο Wacken Open Air που είναι sold out από την πρώτη μέρα ανακοίνωσής του!

Επίσης το Σάββατο 6 Ιουλίου θα εμφανιστούν οι Έλληνες metallers, Rotting Christ. Το κορυφαίο διαχρονικά εγχώριο metal σχήμα, που ιδρύθηκε το 1987 και συνεχίζει αδιάλειπτα την καριέρα του διευρύνοντας τη φήμη και το fanbase του, χρόνο με τον χρόνο, έχοντας παίξει περισσότερες από 1200 συναυλίες κυριολεκτικά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, από τη Νότια Αμερική μέχρι και τη Μέση Ανατολή και σχεδόν σε όλα τα μεγάλα, διεθνή ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Με 12 δίσκους στο ενεργητικό τους, πάμπολλα single/EP και το νέο τους άλμπουμ, «The heretics», να αναμένεται με ιδιαίτερη ανυπομονησία στα μέσα του Φεβρουαρίου (και τα πρώτα reports να αναφέρουν ότι πρόκειται για μία ακόμη εξαιρετική δουλειά), οι Rotting Christ είναι βέβαιο πως θα ξεσηκώσουν το κοινό του Chania Rock Festival.
rotting Christ Chania 2019 SMALL
Στην Ελλάδα, κάθε εμφάνισή τους, προκαλεί ντελίριο ενθουσιασμού και το γκρουπ απολαμβάνει ένα status ανάμεσα στη «θεοποίηση» και το απόλυτο respect. Ο δε ηγέτης τους, Σάκης Τόλης, είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο εμβληματικές και αξιοσέβαστες φιγούρες στον ακραίο χώρο, όχι μόνο κρατώντας τις αρχές του underground αλλά και σεβόμενος απόλυτα τους οπαδούς του σχήματος.

Συνοπτικά έχουν ανακοινωθεί τα εξής ονόματα:

- Demons and Wizards - Αποκλειστική εμφάνιση για το 2019 στην Ελλάδα
- Tarja Turunen - Αποκλειστική εμφάνιση για το 2019 στην Ελλάδα
- Uli Jon Roth (ex-Scorpions)
- Rotting Christ - Αποκλειστική εμφάνιση για το 2019 στην Κρήτη
- Carthagods

Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα συγκροτήματα!

Προπώληση:

Εισιτήρια προπωλούνται ήδη online, με τιμή διημέρου για τα earlybird, μόλις στα 48 ευρώ, αλλά και από τα εξής σημεία:

- No Remorse Records (Αθήνα)
- Sirens Records (Αθήνα)
- Nathan's Saloon (Αθήνα)
- Avalon Rock Pub Chania (Χανιά)
- Route 66 Rock Bar Heraklion (Ηράκλειο)
- Dark Tales (Ηράκλειο)
- Πολυτεχνείο Καφέ Μπαρ (Ηράκλειο)
- Chaplin’s pub cafe (Ρέθυμνο)
- Beatnik Rock Bar (Ρέθυμνο)
- Nephilim Metal Store (Θεσσαλονίκη)

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!