«Cathedrals» με το Γιάννη Χριστοδουλόπουλο

(TRAILER) Μια πρωτοποριακή μουσική παράσταση, στους μεγαλύτερους & σημαντικότερους καθεδρικούς ναούς του κόσμου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Αυτά τουλάχιστον δηλώνει το δελτίο τύπου, και συνεχίζει:

O Έλληνας συνθέτης και performer Γιάννης Χριστοδουλόπουλος εκτελεί, συνθέτει και αυτοσχεδιάζει σ’ ένα μοναδικό μουσικό show, με τη συμμετοχή guest μουσικών και ερμηνευτών απ’ όλο τον κόσμο!

Ο ίδιος σημειώνει: «Η μουσική υπάρχει σε όλες τις εκφράσεις της ζωής μας. Υπάρχει στη φύση, στο κλάμα, στο γέλιο, στο θυμό μας. Ο άνθρωπος εν γένει αποφεύγει να αντιλαμβάνεται τους ήχους σαν μουσική γιατί θεωρεί αυτές τις δονήσεις δεδομένες, όπως και την ίδια τη ζωή».

Σε μια εποχή που η επικοινωνία διαχέεται προς κάθε κατεύθυνση, ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος φέρνει τον δημιουργό και τους θεατές ακόμα πιο κοντά, με σκοπό να τους μεταφέρει στην καρδιά της μουσικής.

Το καταλληλότερο περιβάλλον για να διεξαχθεί μια τέτοια ένωση μεταξύ κοινού και δημιουργού είναι ένα μέρος το οποίο επιβάλλει αυτού του είδους τη μυσταγωγία. Οι μεγαλύτεροι και σημαντικότεροι καθεδρικοί ναοί του κόσμου.

Η πρωτοποριακή μουσική παράσταση Cathedrals εκτυλίσσεται σε δύο μέρη:

Στο πρώτο μέρος, ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος εκτελεί ζωντανά δικές του συνθέσεις για τον κινηματογράφο, θέματα για πιάνο, αυτοσχεδιασμούς πάνω στη σύνθεσή του για το σήμα των Ολυμπιακών αγώνων Αθήνα 2004 και θέματα ειδικά γραμμένα για τη συγκεκριμένη παράσταση. Παρουσιάζει επίσης, δικές του μεταγραφές αριστουργηματικών κλασικών έργων από μεγάλη ορχήστρα μόνο για ένα πιάνο.

Στο δεύτερο μέρος, ο συνθέτης και performer δοκιμάζει κάτι πραγματικά καινοτόμο! Συνθέτει αυτοσχεδιαστικά μπροστά στο κοινό μουσική που μεταφράζεται σε συναισθήματα, τα οποία τη δεδομένη στιγμή εκμαιεύει από το ίδιο το κοινό.

Στόχος του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου είναι να παρουσιάσει τη μουσική παράσταση Cathedrals σε όλη την Ευρώπη, δημιουργώντας μία μοναδική εμπειρία και επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση του κοινού με τον καλλιτέχνη.

Η πρεμιέρα της παράστασης έγινε στις 22 Απριλίου στον καθεδρικό ναό St. James’s στο Piccadilly του Λονδίνου. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!