Buika, η «Κόρη της Φωτιάς» στο Ηρώδειο

Μια ξεχωριστή ερμηνεύτρια, η Maria Conception Balboa Buika έρχεται στο Ηρώδειο, συμπράττοντας με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
27/07/2016

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Κέρκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Buika, η Κόρη της Φωτιάς, θα είναι κοντά μας την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου για μια μοναδική συναυλία. Θα τη συνοδεύσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, καθώς και οι τρεις δικοί της μουσικοί που αποτελούν το αγαπημένο της σχήμα (κιθάρα, μπάσο και καχόν), ενώ στη διεύθυνση θα απολαύσουμε τον διεθνούς φήμης μαέστρο Toni Cuenca, βραβευμένο από την Academy of Music and Festival, "Cuba Disco" για το συμφωνικό του έργο, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του σημαντικές συνεργασίες από τον Paco de Lucia, Miguel Rios και Jorge Pardo μέχρι την Istanbul Opera Orchestra και τις Συμφωνικές Ορχήστρες της Σόφιας, και της Βαρκελώνης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δελτίο τύπου, η πρώτη εμφάνιση της Buika στην Αθήνα, στο Φεστιβάλ Αθηνών του 2008, άφησε μαγεμένους τους τυχερούς που τη χάρηκαν με τη φωνή και την παρουσία της. Η Buika επανακάμπτει φορώντας τα καλά της, με την μεγαλύτερη, πλουσιότερη παραγωγή της, το συμφωνικό project που παρουσιάζει στις σημαντικότερες σκηνές, στις μουσικές πρωτεύουσες της Γης, και που απαιτεί την παρουσία άνω των 60 μουσικών επί σκηνής.

Γεννημένη στην Πάλμα δε Μαγιόρκα από γονείς που κατάγονταν από την Ισημερινή Γουινέα, η Maria Conception Balboa Buika συνδυάζει μέσα της όλες τις επιρροές, όλες τις τέχνες: τραγουδίστρια, συνθέτις, ποιήτρια και παραγωγός, περνά με φυσικότητα από το φλαμένκο στη τζαζ, από τη σόουλ στους ποικίλους ρυθμούς της Αφρικανικής ηπείρου, και συνεργάζεται με την ίδια απαράμιλλη άνεση με τον Chucho Valdez, τον Chick Corea, την Anoushka Shankar ή τον Pat Metheny.

Ο αισθησιασμός της καθηλώνει το κοινό, οι δίσκοι της κερδίζουν υποψηφιότητες για βραβεία Grammy, ο Πέδρο Αλμονδοβάρ τη χρίζει μούσα του, η κριτική τη συγκρίνει με την Amy Winehouse, την Edith Piaf, τη Billie Holiday, τη Cesaria Evora! Το εγκυρότατο NPR την κατατάσσει στις 50 σημαντικότερες τραγουδίστριες όλων των εποχών, αποκαλώντας την «Η Φωνή της Ελευθερίας».

Ταυτότητα


BUIKA: Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ
ΜΑΖΙ ΤΗΣ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: TONI CUENCA

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου
Ωδείο Ηρώδου Αττκού

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων:


10 ευρώ ανέργων, φοιτητικά (περιορισμένος αριθμός)
23 ευρώ ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ
30 ευρώ Γ ΖΩΝΗ
43 ευρώ Β ΖΩΝΗ
53 ευρώ Α ΖΩΝΗ
70 ευρώ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!