Αλέκα Κανελλίδου & Γιάννης Σπανός «Ξανά Μαζί»

Μαζί τους και οι Πένυ Ξενάκη & Δημήτρης Σαββαΐδης.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μετά από μια σειρά εμφανίσεων στο Γυάλινο την περασμένη άνοιξη, η Αλέκα Κανελλίδου θα είναι «Ξανά Μαζί» με τον μεγάλο μελωδό Γιάννη Σπανό, για περιορισμένες παραστάσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Με ένα ολοζώντανο ρεπερτόριο θα ενώσουν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις δημιουργώντας ένα πρόγραμμα «ιστορικό», μια συνάντηση μοναδική.

Η Αλέκα Κανελλίδου παραμένοντας πιστή σε μια καλλιτεχνική πορεία με σαφείς επιρροές από την τζαζ, έχει σημαδέψει με τα τραγούδια της μία ολόκληρη εποχή και έρχεται να θυμίσει πως «Δεν είναι έτσι η αγάπη», «Άσε με να φύγω», «Μονά ζυγά»...

Τα λόγια είναι περιττά, όταν μιλάμε για το μεγάλο και αγαπημένο συνθέτη, Γιάννη Σπανό. Τα πρώτα του βήματα ξεκινούν από τις μπουάτ του Παρισιού αλλά εγκαταλείπει τη γαλλική του καριέρα για να έρθει στην Ελλάδα. Υπογράφει μεγάλες επιτυχίες και ο χρόνος τον δικαιώνει σαν τον σημαντικότερο εκφραστή του «Νέου Κύματος». Τα τραγούδια του έχουν αφήσει εποχή και έχουν μείνει κλασικά και αξεπέραστα από το χρόνο. Οι συνεργασίες του τόσο με τους κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές, όσο και στιχουργούς έχουν προσθέσει διαμάντια στην Ελληνική κουλτούρα.

Με την Αλέκα Κανελλίδου πρωτοσυναντήθηκαν το 1976 δημιουργώντας ένα άλμπουμ - κόσμημα, «Η Αλέκα Κανελλίδου τραγουδά Γιάννη Σπανό». Σ' αυτόν το συλλεκτικό δίσκο βινυλίου με το χαρακτηριστικό ασπρόμαυρο εξώφυλλο αποτύπωσαν αξέχαστα τραγούδια και σπάνιες, μοναδικές στιγμές.

Ο Γιάννης Σπανός θα ξεδιπλώσει το ρεπερτόριό του με την επί σειρά ετών εξαιρετική ερμηνεύτριά του, Πένυ Ξενάκη και τον ταλαντούχο τραγουδιστή και μπουζουξή, Δημήτρη Σαββαΐδη, δίνοντας μια ψυχαγωγική και εορταστική νότα στο πρόγραμμα.

Την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση υπογράφει ο πιανίστας Γιώργος Τσοκάνης.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Θωμάς Καραμαζάκης, κιθάρα
Γιώργος Σχοινάς, ακορντεόν
Γιώργος Κατσίκης, τύμπανα
Μίμης Ντούτσουλης, κοντραμπάσο

Ηχητικός σχεδιασμός: Γιάννης Κολεβέντης
Stage monitoring: Γιώργος Κολεβέντης
Σχεδιασμός Φώτων: Φώτης Μπούρης
Follower: Παναγιώτης Μούνδριζας

Info:


Από Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο
Ώρα έναρξης: 22:30

Τιμές

12 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar
15 ευρώ με ποτό στο bar

Τραπέζι

65 ευρώ φιάλη κρασί | 2 άτομα
135 ευρώ φιάλη ποτού | 4 άτομα
ελάχιστη κατανάλωση στο τραπέζι 20 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr, 11876, σε όλα τα καταστήματα Seven Spots, Reload, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Viva Kiosk, αθηνόραμαgr.
spankanafisa.jpg
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
τηλ. 210 9315600

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Θεάτρου: Άγγελος Σφακιανάκης

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!