«Alcohol is free» στη Σαλονίκη

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO) Μια ξεχωριστή στιγμή από το «Παρ - ωδείον» του Στάθη Παχίδη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Στo «Παρ - ωδείον» του Παχίδη…


Την περασμένη Κυριακή το βράδυ βρεθήκαμε στην πρεμιέρα της παράστασης του Στάθη Παχίδη «Παρ - ωδείον», που πραγματοποιήθηκε στη μουσική σκηνή «Βεντέτα» της Θεσσαλονίκης.

Η εξονυχιστική έρευνα του Στάθη Παχίδη και της Λυδίας Ελιόγλου (που έγραψαν κείμενα και στίχους, με τη βοήθεια της Λίλας Σταμπούλογλου), έφεραν στην επιφάνεια τις αληθινές ιστορίες που κρύβονται πίσω από 24 αγαπημένα άσματα… Και μαζί με μια επιλογή από «κανονικά» τραγούδια έφτιαξαν μια μουσική παράσταση, που προκαλεί… πολύ γέλιο…

«Αlcohol is… χρη»


Καλεσμένοι του Στάθη Παχίδη, στην παράσταση της Κυριακής ο Ηλίας Κόζας, με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη… Κι όπως ήταν επόμενο, δεν θα μπορούσε να λείπει από το ρεπερτόριο το περίφημο «Alcohol is free» (ή «Alcohol is χρη», κατά τη νέα εκδοχή του, από το αρχαίο χρή = πρέπει). Το τραγούδι σε μουσική του Ηλία Κόζα και στίχους του Στάθη Παχίδη, με το οποίο η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στον 58ο διαγωνισμό τραγουδιού της Εurovision, που διεξήχθη στις 18 Μαΐου 2013 στο Mάλμε της Σουηδίας, αποσπώντας την 6η θέση με 152 βαθμούς. Την Κυριακή μάλιστα στη «Βεντέτα», ακούστηκε μια ανέκδοτη στροφή του τραγουδιού, που δεν ακούστηκε στον τελικό της Σουηδίας, λόγω του χρονικού ορίου των 4 λεπτών που θέτει το φεστιβάλ για τα τραγούδια.

Μαζί με τον Αγάθωνα, τον Ηλία Κόζα και τον Στάθη Παχίδη συνέπραξαν η Δέσποινα Σκέντου (βιολί, τραγούδι), ο Γρηγόρης Σημαδόπουλος (πιάνο), ο Αλέκος Παπαδόπουλος (τύμπανα), ο Τραϊανός Αλμπανούδης (μπάσο) και ο Μανώλης Μπάσης (μπουζούκι).

Η παράσταση θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ, με καλεσμένες την Λίλα Σταμπούλογλου και την Εύη Σιαμαντά.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!