Αφιέρωμα στον Απόστολο Χατζηχρήστο με Τσέρτο και Λεμπέση

Σήμερα ημέρα της φυγής του. Μιλούν για την ζωή και το έργο του ο Ηλίας Βολιότης-Καπετανάκης και η Έλενα Φαληρέα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«Καϊξής» με θαυμαστή πραμάτεια

Εξήντα χρόνια συμπληρώνονται από την αποδημία του μεγάλου ρεμπέτη Απόστολου Χατζηχρήστου και στο Χαμάμ – που γιορτάζει τα 20 χρόνια παρουσία του ως κυψέλη πολιτισμού- θα πραγματοποιηθεί ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στα πανέμορφα μελωδικά του καλούδια

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 στις 10 το βράδυ.

Παίζει η ρεμπέτικη κομπανία: Τ’ Ανηφόρι του Πειραιά: Σάκης Νικολετόπουλος (μπουζούκι-τραγούδι), Γιώργος Ζορμπάς (τραγούδι-μπαγλαμάς), Στέλιος Παπαδόπουλος (μπουζούκι-τραγούδι),
Δημήτρης Μέντης (κιθάρα-τραγούδι).

Συμμετέχουν: Μπάμπης Τσέρτος, Γιάννης Λεμπέσης, Κώστας Καλαφάτης, Κώστας Σκόνδρας

Μιλούν για την ζωή και το έργο του Α. Χατζηχρήστου: Ηλίας Βολιότης-Καπετανάκης (συγγραφέας-δημοσιογράφος), Έλενα Φαληρέα, (μουσικός-ραδιοφωνική παραγωγός)

Και μια έκπληξη: Η νεολαία και τα τραγούδια του Απόστολου Χατζηχρήστου.

Ερασιτεχνικό ρεμπέτικο συγκρότημα: Γιάννης Στεργίου (μπουζούκι), Ίρις Στεργίου (κιθάρα), Κωνσταντίνα Στεργίου (φωνή-κρουστά), Γιώργος Κορύλλος (φωνή), Παναγιώτης Σταυρόπουλος (μπουζούκι), Αντώνης Γκινοσάτης (βιολί-μπαγλαμάς).
02. Αφίσα Α. Χατζηχρήστος
Ο Απόστολος Χατζηχρήστος γεννήθηκε στην Σμύρνη το 1904 και πέθανε στην Αθήνα στις 5 Ιουνίου 1959. Έπαιζε πιάνο, ακορντεόν και κιθάρα, αλλά όταν μετά την Μεγάλη Καταστροφή έρχεται στην Αθήνα, τα παρατάει όλα για το μπουζούκι και το αρτιότερο μουσικό όργανο, την φωνή. Ποιος δεν τραγούδησε: «Καϊξής», «Ψεύτη ντουνιά», «Μαγκαλάκι», «Αλήτη μ’ είπες μια βραδιά», «Πεντάμορφη», «Ας μη ξημέρωνε ποτέ», «Γλυκοβραδιάζει ο ντουνιάς», «Πάμε στο Φάληρο», «Έλα να πάμε τσάρκα», «Παραπονιάρικο», «Βαγγελιώ δεν είσαι εντάξει», «Η άμαξα μες στη βροχή» και άλλες μεγάλες επιτυχίες.

Χαμάμ
Δημοφώντος 97, Πετράλωνα
Τηλέφωνο: 21 0342 1212

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!