20 χρόνια Ανδρέας Κατσιγιάννης «Από την Εστουδιαντίνα στα τραγούδια μου»

20 χρόνια δημιουργίας γιορτάζει ο Ανδρέας Κατσιγιάννης με συναυλίες και 4 δίσκους.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

20 χρόνια δημιουργίας

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης γιορτάζει είκοσι χρόνια δημιουργίας και επικοινωνίας με το κοινό, μέσα από μια σειρά συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας και τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων τραγουδιστών, στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, κοντά στους ομογενείς της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας.

«Οι πατρίδες των Ελλήνων»


Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας θα πραγματοποιήσει αρχικά τρεις μεγάλες συναυλίες στην Γερμανία, με τίτλο «Οι πατρίδες των Ελλήνων» και συνοδοιπόρους ερμηνευτές τον Κώστα Μακεδόνα, την Μελίνα Ασλανίδου, τον Πέτρο Γαϊτάνο και τον Μπάμπη Τσέρτο. Το σχήμα θα εμφανισθεί στις 19 Νοεμβρίου στο «Mitsubishi Electric Halle» στο Ντίσελντορφ, στις 20 Νοεμβρίου στη «Liederhalle Hegelsaal» της Στουτγκάρδης και την 1η του Δεκέμβρη στη «Philarmonie Gasteig» του Μονάχου…
gigl02

«Πες το για μένα» με τον Νταλάρα


Πολύ σύντομα αναμένεται η έκδοση ενός δίσκου με τίτλο «Πες το για μένα» με ερμηνευτή τον Γιώργο Νταλάρα, με μια σειρά 11 νέων τραγουδιών, βασισμένων σε λαϊκές φόρμες, σε μουσική του Ανδρέα Κατσιγιάννη και στίχους Ισαάκ Σούση, Λίνας Δημοπούλου, Ελένης Γιαννατσούλια, Νίκου Μωραΐτη, Χρήστου Παγώνη, Ελένης Φωτάκη και του Μίλτου Πασχαλίδη. Συμμετέχουν η Ελένη Βιτάλη, η Μελίνα Ασλανίδου και ο Μίλτος Πασχαλίδης…

Ήδη, από τον περασμένο Γενάρη, ακούγεται το «Στα τραγούδια θα με βρεις» με τους στίχους και τη συμμετοχή του Μίλτου Πασχαλίδη.

14711676 1379250018759843 7952686203827813030 o
Φωτογραφία: Μάρω Χρυσανθοπούλου

«Της καρδιάς τα πάθη» με τον Τσέρτο


Σύντομα αναμένεται επίσης, ένας δίσκος του Ανδρέα Κατσιγιάννη με ερμηνευτή τον Μπάμπη Τσέρτο και τη συμμετοχή του Γιάννη Πάριου, με τίτλο «Της καρδιάς τα πάθη». Οι στίχοι είναι της Λίνας Δημοπούλου, του Κώστα Καρτελιά, του Οδυσσέα Ιωάννου, του Χρήστου Παγώνη, του Τάσου Χαλκιά, του Νίκου Αναγνωστάκη, του Σπήλιου Ζαχαρόπουλου, του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου και του Ηλία Κατσούλη.

Ο μαέστρος γράφει για αυτή τη δουλειά:

Πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια από την πρώτη συνάντησή μας με τον Μπάμπη Τσέρτο. Εγώ, ένας μουσικός, που έψαχνε να βρει την αλήθεια του, μέσα από τις ιστορίες των τραγουδιών μιας άλλης εποχής, που σε δελέαζε και σε δελεάζει, κάθε στιγμή.

Ο Μπάμπης, από την πρώτη στιγμή, με κέρδισε, τον θαύμασα για τις γνώσεις του και την αγάπη του για κάθε τι ωραίο, ένα μεράκι, που δεν διστάζει να το μεταμορφώνει σε γνώση, με γνώμονα πάντα την επαφή με τους ακροατές. Η φιλία μας έγινε τραγούδι, τραγούδια που έγραψα για την φωνή του, γραμμένα σε διάφορες στιγμές, ανάμεσα σε αγαπημένους φίλους μας, κυρίως στις παρέες μας στον Βόλο, όπου εκεί βρίσκουμε τον εαυτό μας. Μια μεγάλη παρέα, από αγαπημένους φίλους - συνεργάτες στιχουργούς έδωσε το στίγμα του ταξιδιού μας. Η Λίνα Δημοπούλου, ο Κώστας Καρτελιάς, ο Οδυσσέας Ιωάννου, ο Χρήστος Παγώνης, ο Τάσος Χαλκιάς, ο Νίκος Αγαγνωστάκης, ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, αλλά και αυτοί που λείπουν από τούτο τον κόσμο, αφήνοντάς μας ότι πολυτιμότερο, την Ψυχή τους… Ο Κωνσταντινουπολίτης ποιητής Δημήτρης Παπακωνσταντίνου και ο Ηλίας Κατσούλης.


«Στης καρδιάς τα πάθη», με οδηγό την φωνή του Μπαμπη Τσέρτου.

Σας περιμένουμε…

gigl04

«1906» για την Αγχίαλο


Με αφορμή την επέτειο 110 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Αγχιάλου της Ανατολικής Ρωμυλίας στις 30 Ιουλίου 1906, το Δ.Σ. του Συλλόγου Αγχιαλιτών της Αθήνας αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ιστορικό, μουσικό, λογοτεχνικό έργο με το χρονικό του ολοκαυτώματος και τη διαδρομή ων προσφύγων μέχρι την εγκατάστασή τους στη Νέα Αγχίαλο. Τα κείμενα και οι στίχοι είναι των Κώστα Βάρναλη, Δράκου Μαυρομάτη, Γεωργίου Σουρή, Αργύρη Χατζηνάκη και του Απόστολου Ζαφειρόπουλου, πρόεδρου του Συλλόγου Αγχιαλιτών της Αθήνας.

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης έγραψε τη μουσική και τα τραγούδια του ντοκιμαντέρ, που φέρει τον τίτλο: «1906 - Aγχίαλος - Ανατολική Ρωµυλία - Βόρεια Θράκη». Αφηγητής είναι ο Νίκος Ξανθόπουλος και τραγουδούν ο Μανώλης Μητσιάς, η Ελένη Βιτάλη, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Δημήτρης Μπάσης και η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου. Σολίστ στο βιολί, ο Λευτέρης Ζέρβας.

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης σημειώνει σχετικά:

«Όσο και να θες να ξεχάσεις, δεν γίνεται να μη θυμάσαι. Η Ελλάδα στον προηγούμενο αιώνα ήταν ένα σώμα, ανοιχτές πληγές. Τα σημάδια και αν έκλεισαν, αυτές οι πληγές έχουν μείνει. Το 1922 ήταν ίσως, η μεγαλύτερη πληγή. Η αρχή όμως έρχεται από εκεί, κάπου στο 1906.

Με την ματιά του δημιουργού, προσπάθησα και εδώ, να κινηματογραφήσω μουσικά, την ιστορία της Αγχιάλου. Εδώ και χρόνια, νιώθω τυχερός που ταξιδεύω μέσα στην ιστορία αυτού του τόπου, από την Ίμβρο και την Τένεδο στην Σμύρνη μέχρι το Καστελόριζο και τώρα στην Αγχίαλο. Ομολογώ ότι σε αυτό το ταξίδι είχα αρκετούς συνοδοιπόρους που με τις γνώσεις τους, το πάθος τους και το ταλέντο τους μου έδωσαν δύναμη και έμπνευση. Θέλω να ευχαριστήσω το Σύλλογο των Αγχιαλιτών της Αθήνας και ιδιαίτερα τον Απόστολο Ζαφειρόπουλο, που μέσα από τα μάτια του, είδα τι σημαίνει να αγαπάς και να φροντίζεις τον τόπο σου και τις ρίζες σου.

«Συναντήθηκα» με τον σπουδαίο ποιητή Αγχιαλίτη Κώστα Βάρναλη, αλλά και τον Γεώργιο Σουρή.
Είχα την τιμή να με ακολουθήσουν οι φίλοι μου, σπουδαίοι τραγουδιστές Κώστας Μακεδόνας και Δημήτρης Μπάσης και να έχω την τιμή να τραγουδήσει η Ελένη Βιτάλη ένα πολιτικό κείμενο του Γεωργίου Σουρή και ο Μανώλης Μητσιάς το καταπληκτικό ποίημα του Κώστα Βάρναλη με τον τίτλο «Μάταια».

Ευχαριστώ τον Σπύρο Λάμπρου και την χορωδία του με τις αγγελικές φωνές, τον Αργύρη Χατζηνάκη για τους στίχους του στα δύο τραγούδια. Τους μουσικούς για το μεράκι τους και τον ηχολήπτη Γιάννη Μπαξεβάνη για την φροντίδα του.

Αυτό όμως που με συγκλόνισε και θα αφήσει αιώνια το στίγμα του σε αυτό το έργο είναι η προσφορά του Μυθικού συμβόλου, του Συμβόλου της Προσφυγιάς, του Σπουδαίου Έλληνα, του φωτισμένου άνθρωπου. Του Νίκου Ξανθόπουλου.


Κύριε Νίκο Ξανθόπουλε, η τιμή που μας κάνατε, δείχνει ακόμα μια φορά πώς ο καλλιτέχνης, όσο ψηλά και εάν φτάσει, το μεγαλείο του θα υπάρχει, μέσα στην προσφορά για την πατρίδα, για τον άνθρωπο, για την ιστορία.


Οι στιγμές μαζί σας, θα είναι για μένα εφόδια ζωής. Τις κρατώ για πάντα στην καρδιά μου. Σας ευχαριστώ.


Το έργο μου αυτό το «1906» το αφιερώνω στις ψυχές που τότε χάθηκαν, αλλά και στις ψυχές που καθημερινά χάνονται στα κόκκινα πλέον νερά του Αιγαίου.


«Γιατί είναι πρόσφυγας,
παντού αυτός που λησμονά»

Ιούνιος 2016,
Ανδρέας Κατσιγιάννης
gigl05

«Euphoria» για την Ζαγορά και την Οικολογία


Ο κύκλος των εκδόσεων κλείνει, προς το παρόν, με ένα cd με ορχηστρικές συνθέσεις αφιερωμένες στα 100 χρόνια του συνεταιρισμού της Ζαγοράς. Μια έκδοση αφιερωμένη στην Οικολογία με τίτλο «Εuphoria - Eυφορία», της οποίας το «στίγμα» δίνει και πάλι ο Ανδρέας Κατσιγιάννης:

EUPHORIA - ΕΥΦΟΡΙΑ: Συναίσθημα ψυχικής και σωματικής ευεξίας.

Για τους ανθρώπους που φροντίζουν τη γη, η καθημερινή τους ενασχόληση, με τους καρπούς, τα δένδρα και την φύση γενικότερα, τους κάνει δημιουργικούς, συναισθηματικά «εύφορους», αποκτούν συλλογικότητα και γίνονται παραγωγικοί.


Είναι τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν αυτή τη μεγάλη οικογένεια των μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, που μετρά, πλέον, έναν ολόκληρο αιώνα ζωής. Με την ευχή για πολλούς αιώνες δημιουργίας, αλλά και προσφοράς στον άνθρωπο.


Το «EUPHORIA», το εμπνεύστηκα και το ηχογράφησα στο πανέμορφο Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων και είναι για μένα μια κατάθεση ψυχής, σε όλους αυτούς που αφιερώνουν καθημερινά τη ζωή τους, για να κρατούν τον Πλανήτη μας ζωντανό και εύφορο.


ΙΟΥΛΙΟΣ 2016
Πορταριά Πηλίου
Ανδρέας Κατσιγιάννης

Official website: www.andreaskatsigiannis.gr
gigl06

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!