17ο Athens Technopolis Jazz Festival

(ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ) 150 μουσικοί, 17 συγκροτήματα, 3 ορχήστρες και οι Έλληνες τζαζίστες.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
19/05/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Η jazz κάνει το γύρο του κόσμου με περισσότερους από 150 μουσικούς, 17 συγκροτήματα και 3 ορχήστρες που καταφθάνουν από διάφορες γωνιές του πλανήτη και ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους Έλληνες τζαζίστες στο 17ο Athens Technopolis Jazz Festival, που θα διεξαχθεί και πάλι με ελεύθερη είσοδο στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από τις 23 έως τις 28 Μαΐου. Είναι η πρώτη φορά που το φεστιβάλ αυτό θα διαρκέσει 6 ημέρες! Μετά την περσινή μεγάλη προσέλευση - περίπου 35.000 κόσμου - η Τεχνόπολη ενώνει τις δυνάμεις της με την Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στη διεξαγωγή του φεστιβάλ μεγαλώνοντας τη διάρκειά του και εκτός από τις jazz συναυλίες θα υπάρχει κι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα με δύο παράλληλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Ο δημοφιλής αυτός θεσμός της πόλης, ανοίγει τις πόρτες του την Τρίτη 23 Μαΐου και υποδέχεται στη σκηνή 80 μουσικούς! Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που θα παρακολουθήσουμε σύμπραξη jazz σχήματος με κλασική ορχήστρα - Spiral Trio & Athens Symphony Orchestra, ενώ κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα περάσουν από τη σκηνή 3 ορχήστρες - η Συμφωνική «Jazz Around the World» Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, η «Voices of Jazz» Big Band του Δήμου Αθηναίων & Πηνελόπη Τζανετάκη και η Στρατιωτική Μουσική Φρουράς Αθηνών | Military Band of Athens.

Φέτος, θα συμμετάσχουν 3 επιπλέον χώρες: Εσθονία, Αζερμπαϊτζάν και Ηνωμένο Βασίλειο -και μαζί με τις χώρες αυξάνεται και η ποικιλία των μελωδιών που θα δημιουργήσουν μία εκπληκτική ατμόσφαιρα στην Κεντρική Αυλή του χώρου και σε όλη την πόλη.

Το φεστιβάλ θα πλαισιώνει πλήθος παράλληλων -και αγαπημένων- εκδηλώσεων, όπως το The Meet Market, που θα επισκεφθεί και πάλι την Τεχνόπολη στην πιο jazz edition του, η έκθεση φωτογραφίας από την ομάδα Metapolis Photography Seminars και άλλα δρώμενα!

Η ελληνική συμμετοχή


Το πολύ αξιόλογο Sokratis Sinopoulos Quartet που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα, θα εμφανιστεί τη δεύτερη ημέρα. Ο δεξιοτέχνης στη λύρα Σωκράτης Σινόπουλος έχει ασχοληθεί πολύ σοβαρά με την παράδοση και ηγείται του κουαρτέτου του, που δεν είναι αμιγώς jazz, αλλά ανήκει στην σφαίρα της jazz και έχει ιδιαίτερο μουσικό ενδιαφέρων το πως συνδυάζει την πολίτικη λύρα του με τα άλλα μουσικά όργανα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε στην ECM το εξαιρετικό άλμπουμ του «Eight Winds» και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει live αποσπάσματα από τη δουλειά αυτή που κυκλοφορεί και στο εξωτερικό. Δάσκαλός του στη λύρα υπήρξε ο Ross Daly, ο οποίος του δώρισε την λύρα με την οποία παίζει και είναι κατασκευής Τούρκου μάστορα, το 1986.
Socratis Sinopoulos Quartet.jpg
Ο Σωκράτης Σινόπουλος, γεννημένος το 1974 στην Αθήνα, έχει μια μακρά πορεία στη μουσική, με σπουδές παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής και δημοτικού τραγουδιού. Αν και έχει ασχοληθεί με πολλά όργανα, το ενδιαφέρον του τράβηξε η πολίτικη λύρα, στα 14 του χρόνια. Συνεργάζεται με πολλά σχήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το Υπουργείο Πολιτισμού τον έχει τιμήσει με το Βραβείο Νέων Καλλιτεχνών.

Μαζί του εμφανίζονται οι: Γιάννης Κυριμκυρίδης: πιάνο, Δημήτρης Τσεκούρας: μπάσο και Δημήτρης Εμμανουήλ: τύμπανα Νωρίτερα την ίδια μέρα, στη σκηνή θα ανέβουν οι Kadri Voorand Quartet (Εσθονία) και Amit Friedman (Ισραήλ).

Την Πέμπτη, 25 Μαΐου, η Τεχνόπολη θα πλημμυρίσει με μουσικές από τη Μεσόγειο, χάρη στους De La Puríssima και Luca Ciarla's “Jazz Violin 2.0” που καταφτάνουν από την Ισπανία και την Ιταλία αντίστοιχα. Θα ακολουθήσουν οι Dan Bárta & Robert Balzar Trio (Τσεχία) και το πρόγραμμα της ημέρας θα κλείσει με την πολυναναμενόμενη εμφάνιση των Samuel Blaser & Marc Ducret (Ελβετία).

Την Παρακευή, τη σκηνή θα επισκεφτούν οι Andreas Hourdakis Trio (Σουηδία), Ricardo Toscano Quartet (Πορτογαλία) και Yuri Honing Acoustic Quartet (Ολλανδία) και το Σάββατο οι Marly Marques Quintet (Λουξεμβούργο), Miklós Lukács Trio Cimbiosis (Ουγγαρία) και Grandbrothers (Γερμανία).

Η αυλαία του 17th Athens Technopolis Jazz Festival πέφτει την Κυριακή 28 Μαΐου με τους Rumba Attack (Κύπρος), Aga Derlak Trio (Πολωνία), Emil, Enver & Friends (Αζερμπαϊτζάν) και Portico Quartet (Μεγάλη Βρετανία).

Καθ' όλη τη διάρκεια των 6 ημερών θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Τεχνόπολη στην πιο jazz εκδοχή της αφού, παράλληλα με το φεστιβάλ, ο χώρος θα γεμίσει με μοναδικές δημιουργίες από το μεγαλύτερο από ποτέ σε μέγεθος αλλά και διάρκεια Meet Market αλλά και την ετήσια έκθεση της φωτογραφικής ομάδας METAPolis «Loss».

Αναλυτικά το πρόγραμμα:


Τρίτη 23 Μαΐου 2017

21.00 Big Band Μουσικής Φρουράς Αθηνών
22.00 «Voices of Jazz» Big Band Δήμου Αθηναίων & Πηνελόπη Τζανετάκη
23.00 «Jazz Around the World» Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων & Spiral Trio

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

21.00 Kadri Voorand Quartet (Εσθονία)
22.00 Amit Friedman (Ισραήλ)
23.00 Σωκράτης Σινόπουλος Quartet (Ελλάδα)

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

20.00 De La Puríssima (Ισπανία)
21.00 Luca Ciarla's “Jazz Violin 2.0” (Ιταλία)
22.00 Dan Bárta & Robert Balzar Trio (Τσεχία)
23.00 Samuel Blaser & Marc Ducret(Ελβετία)

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

21.00 Andreas Hourdakis Trio (Σουηδία)
22.00 Ricardo Toscano Quartet (Πορτογαλία)
23.00 Yuri Honing Acoustic Quartet (Ολλανδία)

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

21.00 Marly Marques Quintet (Λουξεμβούργο)
22.00 Miklós Lukács Trio Cimbiosis (Ουγγαρία)
23.00 Grandbrothers (Γερμανία)

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

20.00 Rumba Attack (Κύπρος)
21.00 Aga Derlak Trio (Πολωνία)
22.00 Emil, Enver & friends (Azerbaijan)
23.00 Portico Quartet (Μεγάλη Βρετανία)
Athens Technopolis Jazz Festival.jpg
Για ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες: www.technopolisjazzfestival.com

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!