Χωρίς Σπανούλη αλλά με Στανίση το ντέρμπι στο μπάσκετ

Η αρρώστια του Βασίλη Σπανούλη οδήγησε τη δεύτερη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό σε μια Αλλιώτικη περίπτωση.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το 1984 η Κατερίνα Στανίση παρουσίαζε τον δεύτερο προσωπικό της δίσκο με τίτλο «Ολα τα πράγματα αλλάζουν». Σε αυτόν τη μουσική υπέγραφε ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και πηγαίος συνθέτης Θανάσης Πολυκανδριώτης. Η Ναουσαία και μεγαλωμένη στη Γερμανία ερμηνεύτρια είχε κάνει το μπαμ δύο χρόνια νωρίτερα τραγουδώντας δημιουργίες του Τάκη Μουσαφίρη στο άλμπουμ τους «Μυστικέ μου έρωτα».

Είχαν προηγηθεί εμφανίσεις σε πάλκα ιστορικά και δυνατές συνεργασίες που επιβεβαίωναν πως έχουμε να κάνουμε με μια σύγχρονη αλλά μεστή τραγουδίστρια με χρώματα από τη Ρίτα Σακελλαρίου που ενστικτωδώς, τουλάχιστον εκείνον τον καιρό και πρότυπο υπήρξε και δασκάλα της. Μετά τον Μουσαφίρη η Στανίση έφτασε να συντροφεύει τον Γιώργο Νταλάρα στις μεγάλες στιγμές του στις συναυλίες του στο θέατρο Ορφέας που γέννησαν τον περίφημο ζωντανά ηχογραφημένο δίσκο «Τα τραγούδια μου» αλλά και στις ξακουστές συναυλίες του στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και όχι μόνο.

Ο δίσκος της Στανίση με τον Πολυκανδριώτη είχε δυνατές και ενδιαφέρουσες στιγμές όπως το ομότιτλο, το Με συγχωρείτε αν θα δακρύσω, Τα Δικά σου νέα προηγούνται, Δεν έχω χρόνο ελεύθερο, Εναν έρωτα θυμάμαι, Πιάσε μάγκα το όργανό σου και το σέρτικο ζεϊμπέκικο Αλλιώτικη περίπτωση. Στο τελευταίο οι στίχοι είναι του Λευτέρη Χαψιάδη. Το τραγούδι είναι γνωστό και ως:

Είσαι αρρώστια
Που δεν γίνεται καλά…

Η αρρώστια του Βασίλη Σπανούλη οδήγησε τη δεύτερη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό σε μια Αλλιώτικη περίπτωση. Οι «κόκκινοι» δίχως τον φυσικό αρχηγό και ηγέτη τους κοίταξαν κατάματα τους «πράσινους» στην έδρα τους με πάθος και δίχως φόβο. Δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή αλλά απέδειξαν την ανθεκτικότητά τους στις όποιες ιώσεις. Είναι αλήθεια πως η δύσκολη ήττα των «ερυθρολεύκων», τηρουμένων των επιπλέον απουσιών των Χάκετ και Λοτζέσκι μπορεί και να ισοδυναμεί με μικρή νίκη. Oμως η «βιαστική» τουλάχιστον ιστορία, στην πρώτη ανάγνωσή της αναφέρει ένα-ένα και ο πρωταθλητής βγαίνει στα τρία. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ομάδα με τη σφιχτή δομή και το μέταλλο του Ολυμπιακού αλλά υπό προϋποθέσεις έχει τα φόντα να «σκοτώσει» τον αντίπαλό του.

Η αναμέτρηση που έρχεται έχει κομβικό χαρακτήρα. Αν ο Ολυμπιακός παρά τα μπόλικα προβλήματά του καταφέρει να κάνει το 2-1 τότε μάλλον ο τίτλος θα γείρει στην αγκαλιά του. Διαφορετικά αν έρθει η έκπληξη, όλα παίζονται. Στο μπάσκετ άλλωστε, ανάλογες στιγμές δεν είναι ούτε κανόνας αλλά ούτε και… το έλα να δεις.

Αλλιώτικη περίπτωση και αυτή του Iβιτς που τα «μεγάφωνα» τον φέρνουν να μην ανανεώνει τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ. Ο Σέρβος τεχνικός έχτισε αρκετά αλλά γκρέμισε και πολλά… ενώ άφησε και αμφιβολίες για το χτίσιμο που πρέπει να ακολουθήσει. Να δούμε βέβαια και τον καλύτερο που θα επιλέξει ο Σαββίδης και οι συνεργάτες του.

Ο Ουζουνίδης με τον τρόπο του κάνει τους Ολυμπιακούς να μετανιώνουν για τη «μπρούσκα» αντίδρασή τους. Το «τριφύλλι» θα εξαντλήσει μαζί του τα όποια περιθώριά του αλλά για να γίνει η υπέρβαση απαιτείται μια Αλλιώτικη περίπτωση! Διαφορετικά μιλάμε για θαύματα. Η Αλλιώτικη περίπτωση θα εξαρτηθεί πρωτίστως από τα πρόσωπα και συνταιριαστά από το λεγόμενο μπάτζετ.

Η αρρώστια είναι για τους υγιείς που ξέρουν να την απολαμβάνουν και να τη γιατρεύουν. Οι ανίατοι δεν έχουν θέση. Συχνά λίγοι χαλάνε τη γιορτή των πολλών. Εδώ είναι το φρένο και η τομή που πρέπει να γίνει. Κι είναι κρίμα γιατί οι διψασμένοι φίλαθλοι και λάτρεις των λαοφιλών αθλημάτων σε μια αρρωστημένη πραγματικότητα αναζητούν στιγμές ίασης σαν κι αυτές του Χαψιάδη:

Αλλιώτικη περίπτωση η δική σου
Με πλήγωσες κι εγώ σ’ αναζητώ…

*...μπάλα μετά μουσικής

Το άρθρο προέρχεται από το οπισθόφυλλο της Sportday (29/5/2017) και είναι μια χορηγία της πίπας Herb. Μπορείτε να το διαβάσετε και μέσα από το pdf που ακολουθεί.
Συνημμένα αρχεία:

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!