«Τραγούδια ξεχασμένα, κουβέντες καθαρές» του Γιάννη Καλατζή

Το αφιέρωμα της εκπομπής «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο» στον Γιάννη Καλατζή.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Τα «αδικημένα» του Γιάννη Καλατζή


Στις 13 Ιουλίου του καλοκαιριού που μας πέρασε, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών, ο Γιάννης Καλατζής.

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στην εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το... ωδείο» που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης στους 100,6 fm, επιχειρήσαμε να «ξαναφωτίσουμε» κάποια από τα λιγότερο γνωστά τραγούδια με τη φωνή του Γιάννη Καλατζή, που ηχογραφήθηκαν από την αρχή της καριέρας του, στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’60 (όταν ο ερμηνευτής συμμετείχε στο Τρίο Μορένο), μέχρι το 2003 και τις τελευταίες ηχογραφήσεις του.

Και η τελευταία του συνέντευξη


Στην πρώτη ώρα της εκπομπής ακούστηκε ολόκληρη μια συνέντευξη που μου παραχώρησε ο Γιάννης Καλατζής, στις 14 Φεβρουαρίου 2012 στο Παγκράτι και που, αν όχι η τελευταία του, ήταν μια από τις τελευταίες που είχε παραχωρήσει στην καριέρα του ο ερμηνευτής.

Ο Γιάννης Καλατζής μπορεί να έφυγε… Είναι όμως βέβαιο, πως για πολλά χρόνια ακόμα θα ταξιδεύουμε μαζί του, καβάλα στο δελφίνι ή στο παποράκι, λέγοντας παραμυθάκια για τον Μπουρνόβα και τραγουδώντας ρεμπέτικα τραγούδια, κουβέντες καθαρές…

*Ο τίτλος προέρχεται από παράφραση των στίχων της Σώτιας Τσώτου «Ρεμπέτικα τραγούδια κουβέντες καθαρές», από το τραγούδι «Ρεμπέτικα τραγούδια» σε μουσική του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!