Το «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι» του Διονύση Σαββόπουλου ξανά στην ΕΡΤ!

(VIDEO) Μετά από πολλά χρόνια, η ιστορική σειρά επιστρέφει στην ΕΡΤ!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Ζήτω το ελληνικό τραγούδι»

Το «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι» αποτέλεσε αναμφίβολα μια από τις σημαντικότερες μουσικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης. Στη σειρά που προβλήθηκε από τις 11 Οκτωβρίου 1986, μέχρι το καλοκαίρι του 1987 με παρουσιαστή τον Διονύση Σαββόπουλο, συγκεντρώθηκαν κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού (και όχι μόνο), πραγματοποιώντας απρόβλεπτες συμπράξεις και ξεχωριστές ζωντανές ηχογραφήσεις.

Συμπαρουσιαστές του Σαββόπουλου, στα τριάντα επεισόδια της σειράς, ήταν ο Γιώργος Κοντογιάννης, ο Σωτήρης Κακίσης, η Αντζελίνα Καλογεροπούλου και ο Σταμάτης Φασουλής.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 1987 κυκλοφόρησε από τη Minos κι ένας διπλός δίσκος με τη συμμετοχή πολλών από τους καλλιτέχνες που πέρασαν από τις 30 εκπομπές…

Η σειρά επιστρέφει στην ΕΡΤ!

Την Τρίτη 5 Μαΐου ξεκίνησε η επαναπροβολή της σειράς από την ΕΡΤ 2. Οι ημέρες και ώρες μετάδοσης είναι κάθε Τρίτη και Τετάρτη από τις 11 μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

Ήδη έχουν προβληθεί οι δυο πρώτες εκπομπές. Στην πρώτη από αυτές ο Διονύσης Σαββόπουλος μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για την εποχή, τις περιπέτειες και τους συντελεστές της σειράς και θυμήθηκε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τα γυρίσματα με τον Γιάννη Πάριο, τον Γιώργο Νταλάρα, την Άννα Βίσση και τον Γιώργο Ζαμπέτα.

-Ευχαριστώ το φίλο και συνεργάτη Μάκη Ιωακειμίδη για το video.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!