Το «Βαρύ ζεϊμπέκικο» του Κώστα Μπαλαχούτη στον Αθήνα 9,84

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ο Κώστας Μπαλαχούτης για το ζεϊμπέκικο στην εκπομπή της Δέσποινας Μπαρδάκου «Οι δικοί μας άνθρωποι»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Δεν μπορείς να ξεφύγεις απ’το ζεϊμπέκικο…»

Με ένα αφιέρωμα στον ζεϊμπέκικο χορό κύλησε το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου η μια ώρα της εκπομπής της Δέσποινας Μπαρδάκου «Οι δικοί μας άνθρωποι» στον Αθήνα 9,84 fm.

Καλεσμένος ο φίλος δημοσιογράφος, συγγραφέας και στιχουργός Κώστας Μπαλαχούτης, ο οποίος μίλησε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του χορού, για τις λεπτομέρειες και τις παραλλαγές των ζεϊμπέκικων (καμηλιέρικος, απτάλικος κλπ), για τους δημιουργούς που έγραψαν τα ωραιότερα ζεϊμπέκικα και για άλλα πολλά, ωραία και ενδιαφέροντα. Όλα αυτά διανθισμένα με παλιά, αλλά και νεότερα, χαρακτηριστικά δείγματα του ζεϊμπέκικου χορού.

02.ΜΠΑΡΔΑΚΟΥ 15.8 ΦΩΤΟ

Αξίζει να αναφέρουμε πως πριν από δεκαπέντε χρόνια κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Ηλιοτρόπιο» το βιβλίο του Κώστα Μπαλαχούτη «Ζεϊμπέκικο βαρύ», ένα ξεχωριστό μυθιστόρημα με θέμα την άνοδο και την πτώση ενός λαϊκού ειδώλου.

Στο video μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή. H φωτογραφία προέρχεται από το εξώφυλλο του δίσκου «14 ζεϊμπέκικα» (Philips, 1978).

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!