«Το πάθος και το λάθος» του Θανάση Γιώγλου στην Ελληνική Ραδιοφωνία του Los Angeles

(ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ) Μια κουβέντα «από καρδιάς» για την ελληνική μουσική και το τραγούδι.
«Το πάθος και το λάθος» του Θανάση Γιώγλου στην Ελληνική Ραδιοφωνία του Los Angeles Φωτογραφία: Αγγελική Παπαϊωάννου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
14/11/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Βαρδάρης στο Θερμαϊκό… τυφώνας στο Los Angeles»*


Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου ο αρθρογράφος, μελετητής της ελληνικής μουσικής, ραδιοφωνικός παραγωγός και τακτικός συνεργάτης του Ogdoo.gr Θανάσης Γιώγλου ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Ανδριάνας Πετράτου στην Ελληνική Ραδιοφωνία του Los Angeles (LA.HellenicRadio), για μια βιντεοσκοπημένη συνέντευξη που μεταδόθηκε ζωντανά μέσω των σελίδων τους στο facebook.

Στο πρώτο μέρος ο Θανάσης Γιώγλου μίλησε για τη βιωματική του σχέση με τη μουσική και το τραγούδι, καθώς και για τις δραστηριότητές του ως συλλέκτης, μουσικός και ραδιοφωνικός παραγωγός, ενώ έγινε ειδική αναφορά στην εννεαετή συνεργασία του με το Ogdoo.gr, στις δισκογραφικές εκδόσεις του Ogdoo Music Group, καθώς και στην έκδοση του «Μουσικού Ημερολόγιου 2020» του Κώστα Μπαλαχούτη. Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης ήταν αφιερωμένο στην πρόσφατη έκδοση του βιβλίου του Θανάση Γιώγλου «Το πάθος και το λάθος» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Μετρονόμος», με μια σειρά από «Κρυφές ιστορίες της ελληνικής δισκογραφίας», της «μεγάλης ερωμένης», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Γιώγλου.

Το βιβλίο περιλαμβάνει μια συλλογή από κείμενα που σχετίζονται με άγνωστες ιστορίες, λεπτομέρειες και λάθη της ελληνικής δισκογραφίας, που είδαν για πρώτη φορά το έντυπο ή διαδικτυακό «φως», μέσα από τις έρευνές του. Άγνωστες δισκογραφικές εκδόσεις, δεύτερες παράλληλες εκτελέσεις, συμμετοχές τραγουδιστών σε δίσκους χωρίς την αναγραφή του ονόματός τους, λάθη στα εξώφυλλα, ηχογραφήσεις που μπήκαν «κομμένες» σε μεγάλους δίσκους και άλλες λεπτομέρειες από τον μαγικό κόσμο της ελληνικής δισκογραφίας. Προλογίζει ο Βαγγέλης Κορακάκης, ενώ το εξώφυλλο φιλοτέχνησε η Μαρούλα Ξενοπούλου.

Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη, που πραγματοποιήθηκε στο Café - bar «Allegro» στον πέμπτο όροφο του δευτέρου κτιρίου του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

- Η Ανδριάνα Πετράτου είναι κόρη της ηθοποιού και χορεύτριας Άννας Γκαλ και συζύγου (από πρώτο γάμο) του Μάριου Δαλέζιου, ιδιοκτήτη του θρυλικού μπαρ των λαϊκών μουσικών, που βρισκόταν στην οδό Ίωνος και Σατωβριάνδου στην Ομόνοια. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η αδελφή της Άννας Γκαλ (το γένος Μπινοπούλου), Μαρία - Ρίτα, ήταν η γυναίκα του σπουδαίου λαϊκού ερμηνευτή Σταύρου Τζουανάκου.

*Αποσπάσματα στίχων του Θωμά Κοροβίνη από το τραγούδι «Βαρδάρης» σε μουσική Γιώργου Σφυρίδη.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!