Το «Μουσικό ημερολόγιο» του Κώστα Μπαλαχούτη στο «Κλειδί του Σολ» του Σιδερή Πρίντεζη

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Όταν το «Κόκκινο ποτάμι» εκβάλλει στο «Αρχιπέλαγος».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
20/10/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση

«Εκεί που οι φίλοι συναντιούνται…»*


Καλεσμένος του Σιδερή Πρίντεζη στην εκπομπή του «Το κλειδί του Σολ» στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ήταν την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου ο συγγραφέας και καλλιτεχνικός διευθυντής του Ogdoo.gr Κώστας Μπαλαχούτης. Η συζήτησή τους μόνο ως απολαυστική μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού και οι δύο, εκτός από το πηγαίο χιούμορ που τους διακρίνει, είναι από τους λίγους σχετικά, άριστους γνώστες του ελληνικού τραγουδιού, που έχουν απομείνει, ενώ παράλληλα, διατηρούν δεσμούς αλληλοεκτίμησης, εδώ και πολλά χρόνια.

Οι αφορμές για τη συνάντησή τους πολλές. Το «Μουσικό Ημερολόγιο 2020» που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από το Ogdoo Music Group, οι παλιές αλλά και οι επικείμενες δισκογραφικές εκδόσεις του Ogdoo Music Group, η ξεχωριστή παρουσία του Ogdoo.gr στα μουσικά δρώμενα, καθώς και η πολυποίκιλη στιχουργική και συγγραφική δραστηριότητα του Κώστα Μπαλαχούτη αυτή την εποχή. Οι στίχοι που έγραψε για το τραγούδι των τίτλων της σειράς του Μανούσου Μανουσάκη «Το κόκκινο ποτάμι», σε μουσική του Χρήστου Παπαδόπουλου, με ερμηνεύτρια την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο νέος κύκλος τραγουδιών με στίχους του εμπνευσμένους από την Πόλη και τον Βόσπορο, σε μουσική του Μανώλη Καρπάθιου με ερμηνευτή τον Μανώλη Μητσιά, η κυκλοφορία της βιογραφίας του Γιώργου Μαργαρίτη και η έκδοση τεσσάρων βιβλίων για τον Στέλιο Καζαντζίδη.

Στο video μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή, που διανθίσθηκε στο πρώτο μέρος με τραγούδια σε στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη και στο δεύτερο με τραγούδια από τις δισκογραφικές κυκλοφορίες του Ogdoo Music Group.

*Ο πρώτος στίχος από το τραγούδι του Ανδρέα Κατσιγιάννη και του Ισαάκ Σούση «Γι’ αυτό υπάρχουνε οι φίλοι».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!